Vistin Pharma tapte 43,6 millioner kroner på oljeveddemål

Øystein Stray Spetalen fortsetter å tape på oljeveddemålet til Vistin Pharma. Onsdag kveld la selskapet frem et tap på 43,6 millioner kroner.

BOM: Øystein Stray Spetalen har ikke truffet blink med oljeveddemålet til Vistin Pharma. Foto: Iván Kverme

Vistin Pharma har innløst derivater for totalt 30.000 tonn i spreaden mellom ICE lavsvovel gassolje og Sing380, med et tap på 30,5 millioner kroner på kontrakten.

I tillegg har selskapet lukket derivater på 15.000 tonn, som er en posisjon som løp ut i januar. Her er tapet på 13,1 millioner kroner. Det gir et samlet tap på 43,6 millioner kroner.

Etter transaksjonene sitter Vistin Pharma med eksponsering mot den IMO 2020-relaterte drivstoffspreaden på 90.000 tonn.

Kontraktene ble lukket på en spread på henholdsvis 221 og 234 dollar pr. tonn. I fjor høst ble det til sammenligning innløst posisjoner på 364,25 dollar pr. tonn.

Kontraktene ble kjøpt av Vistin Pharma i samråd med Torbjørn Kjus, som var tidligere sjef for Vistin Trading. Selskapet har valgt å beholde kontraktene, som spiller på høyere etterspørsel etter lavsvovel dieselolje, og kollaps i etterspørselen etter vanlig bunkers, i forbindelse med implementeringen av IMO 2020-reguleringene fra årsskiftet.

Onsdag steg aksjen 0,3 prosent til 7,8 kroner. Det siste året har aksjen steget 12,1 prosent, mens den er ned 25 prosent hittil i år.

Vistin Pharmas største aksjonær er Øystein Stray Spetalen som kontrollerer rundt 18 prosent av aksjene gjennom Saga Tankers og Ferncliff. Inne på eiersiden er også Arne Fredly, Pactum, Torstein Tvenge og Sundt-familien.