Spetalen øker i Photocure

Investorene har gått helt bananas etter Photocure, og Øystein Stray Spetalen sniker seg opp på aksjonærlisten. Nå er han syvende størst med aksjer verdt 46 millioner kroner.

LASTER OPP: Øystein Stray Spetalen kjøpte fredag ytterligere 126.494 aksjer i Photocure og er nå selskapets syvende største aksjonær. Foto: Audun Braastad
Helse

Det er skyhøy interesse for blærekreftselskapet Photocure på Oslo Børs om dagen, og volumet i aksjen må betegnes som vanvittig. De fire seneste dagene er det blitt omsatt aksjer for henholdsvis 150, 171, 48 og 24 millioner kroner. 

Øystein Stray Spetalen og Tore Aksel Voldberg har benyttet muligheten til å hamstre aksjer og kjøpte fredag henholdsvis 126.494 og 175.000 aksjer. Etter aksjekjøpet eier duoen 400.000 og 330.000 aksjer, som er priset til 46 og 38 millioner kroner.

Med det er Spetalen Photocures syvende største aksjonær og Voldberg er nummer ti på aksjonærlisten. Lillebror Eigil Stray Spetalen er også inne på eiersiden i Photocure med aksjer for i overkant av 26 millioner kroner.

Onsdag ettermiddag ble Photocure-aksjen omsatt for 116 kroner, etter en oppgang på 2,65 prosent. Siden nyttår er kursen opp nesten 30 prosent, og det seneste året er kursoppgangen på formidable 129 prosent.

Stor papirgevinst

Største aksjonær er investeringsselskapet High Seas, som eies av Alexander og Herbjørn Hansson. De eier 2,2 millioner aksjer, som er priset til 258 millioner kroner.

Hansson-familien har en kostpris på 40 kroner pr. aksje, og sitter dermed på en urealisert gevinst på rundt 167 millioner kroner.

«Jeg er ikke selger av aksjen! Om Photocure (PHO red. anm.) er i 50 kroner eller 100 kroner, er ikke det som er viktig for meg. Når ketchupeffekten begynner, ser vi fort 200 kroner. I’m in for the long term! USA er the main driver i PHO. Jeg kommer til å sitte i PHO til det enorme potensialet som er i aksjen er tatt ut. No more comments», uttalte Alexander Hansson til Finansavisen i midten av desember i fjor.

øystein stray spetalen
eigil stray spetalen
tore aksel voldberg
photocure
Nyheter
Helse
Børs