USA bruker en milliard dollar på vaksineutvikling

FØLGER MED: Helseminister Alex Azar i USA følger coronavirusets utvikling nøye. Foto: NTB Scanpix

USA har satt av 2,5 milliarder dollar for å bekjempe coronaviruset, skriver Reuters. Mer enn en milliard dollar skal brukes til å utvikle en vaksine. Det skal også brukes store beløp på verneutstyr som masker. 

I USA har 14 personer fått viruset påvist. 12 av dem har blitt smittet på reise, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Totalt har 426 personer blitt testet for viruset i USA. 

Sprer seg i Europa

I Europa har spredningen av coronaviruset tatt seg opp de siste dagene. Hardest rammet er Italia med rundt 280 smittede. Flesteparten i Lombardia-regionen, hvor Milano er største by, Nord i landet. Tirsdag har det blitt rapportert om smitte også i Palermo på Sicilia i sør, mens det meldes om tilfelle også i Firenze i Toscana. 

Statsminister Andrej Plenkovic opplyser om smittetilfelle i Kroatia. Pasienten er innlagt på sykehus i Zagreb, og det dreier seg om en yngre mann med mildere symptomer som nylig har vært i Milano. 

I Østerrike er det oppdaget to tilfeller i delstaten Tyrol, begge er italienere som sannsynligvis er blitt smittet i Lombardia.

Hittil er ikke viruset blitt påvist i Norge.