Spetalen har tatt gevinst og rømt Photocure

Øystein Stray Spetalen har kastet kortene i børsraketten Photocure like raskt som han kom inn.

HALV GEVINST: Øystein Stray Spetalen hadde tjent nær 15 millioner kroner på Photocure. Nå har han solgt seg ut, men halve gevinsten glapp trolig i kursfallet mandag. Foto: Iván Kverme
Helse

Øystein Stray Spetalen kastet seg inn, ble med på oppgangen. Nå viser ferske aksjonæroversikter at investoren har kastet kortene og rømt selskapet like raskt som han dukket opp.

Det var mandag for en drøy uke siden at det ble kjent at Øystein Stray Spetalen hadde kjøpt seg inn som den 10. største eieren i farmasiselskapet med 273.506 aksjer. Deretter fortsatte han å kjøpe, og en uke senere hadde han 400.000 aksjer hvorpå aksjen steg til hele 118 kroner på børsen slik at Spetalen hadde aksjer for 47 millioner.

Halve gevinsten glapp

Kursoppgangen på 40 prosent hadde gitt Spetalen en gevinst på opp mot 15 millioner. Men investoren klarte sannsynligvis ikke å beholde hele gevinsten, for mye tyder på at han solgte sine aksjer under corona-fallet mandag.

Da falt Photocure-kursen til 96 kroner. I så fall forsvant en god halvpart av Spetalens gevinst, men investoren har uansett kommet ut med en god håndfull millioner mer enn han gikk inn med.

Photocure utvikler legemidler til behandling av pasienter som er rammet av blærekreft. Aksjen har hatt en særdeles god utvikling de seneste månedene. Kursoppgangen skjøt kraftig fart i november fra et nivå under 60 kroner.