<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Barneskole i Bærum stengt – én elev coronasmittet

To elever i Stavanger, to elever i Bærum og en elev i Vestfold og Telemark er bekreftet smittet med koronavirus.

    Publisert 6. mars 2020 kl. 06.16
    Oppdatert 6. mars 2020 klokken 07.54
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 398 ord
    STENGT: En elev ved Oslo International School i Bærum fikk påvist coronasmitte torsdag kveld. Foto: NTB scanpix

    En ungdomsskoleelev i Bærum har fått påvist koronasmitte, opplyser kommunen fredag. Elever på trinnet til vedkommende er bedt om å holde seg hjemme.

    Foreløpig er det ikke aktuelt å stenge kommunens skoler.

    Torsdag ble det kjent at en elev ved den private barneskolen Oslo International School på Bekkestua er smittet. Skolen holder stengt fredag.

    Det antas at begge elevene er smittet av et familiemedlem, opplyser kommunen.

    Én smittet i Vestfold og Telemark

    I Vestfold og Telemark er en elev ved en videregående skole i fylket smittet. Fylkeskommunen vil ikke si hvor eleven kommer fra eller hvilken skole vedkommende går på, ifølge Tønsbergs Blad.

    – Vi følger retningslinjene vi får fra Folkehelseinstituttet og forholder oss til dem. Hovedprioriteten er å unngå risiko for spredning. Eleven er sammen med familien satt i karantene, sier kommunikasjonsleder Harald Haave.

    Det er uklart om andre elever på trinnet er bedt om å holde seg hjemme.

    Følger nasjonale råd

    Ved en videregående skole og senere ved en barneskole i kommunen fikk Stavanger torsdag bekreftet at en elev ved hver skole hadde testet positivt for koronaviruset.

    Kommunen har varslet foreldre og foresatte på trinnet til elevene på SMS. Elevene på trinnene på de to aktuelle skolene har fått beskjed om å holde seg hjemme fra skolen fredag og unngå kontakt med andre.

    Helsesjef Marit Anda i Stavanger skriver på kommunens hjemmeside at det foreløpig ikke er aktuelt å stenge skoler i kommunen.

    – Vi utfører smittesporing ved den aktuelle skolen, slik vi gjør alle steder der smitte dukker opp. I et klasserom er mindre enn to meters avstand i mer enn 15 minutter å regne som nærkontakt, skriver helsesjefen.

    Bærum-skole stenger

    På den engelskspråklige skolens Facebook-side natt til fredag er det lagt ut en kort beskjed om at skolen er stengt for elever fredag, uten videre forklaring.

    Ifølge TV 2 fikk foresatte en mer fyldig redegjørelse på epost torsdag kveld.

    – Kjære foreldre. Vi har blitt informert av kommunelegen at en av våre barneskoleelever dessverre har testet positivt for coronaviruset i kveld, skriver Oslo International Schools administrasjonssjef Knut Sørlie i en mail til foresatte torsdag kveld.

    I motsetning til andre skoler, for eksempel skolene i Stavanger der to elever har blitt smittet, og kun elever på samme trinn holdes hjemme fra skolene, velger Oslo International School å holde alle elever borte fra skolen fredag.

    – Vennligst ikke vær for bekymret over denne beslutningen. Det er ikke kommet meldinger om ytterligere smitte ved skolen, vi stenger bare dørene midlertidig for sikkerhets skyld, opplyser skolen.

    (©NTB)