Corona-aksje med rekordøkning på børs

Ny testmetode sender aksjene til himmels – øker med 11 prosent intradag. 

REKORDØKNING: Roche Holding presenterte i dag en ny testmetode for coronaviruset som sender aksjen rett opp. Her Franz B. Humer, styreleder og CEO i Roche Holding. Foto: NTB Scanpix
Helse

Bloomberg melder at Food and Drug Administration (FDA) i USA i dag har godkjent en ny test-metode i coronavirus-undersøkelsene som gjennomføres ti ganger raskere enn før. 

Dette er et stort skritt i riktig retning da tidsfaktoren er en vesentlig del i bekjempelsen av viruset.

Nyvinningen sender aksjene til himmels i Zurich. Roche Holding er ved lunsjtider opp 11 prosent intradag – den største økningen på Swiss Exchange siden 1997.  

Testing av viruset er en vital del av effektiviseringen av bekjempelsen. Får man redusert denne tiden kan helsearbeiderne identifisere de infiserte og sette dem i karantene raskere.

Den nye testmetoden gir resultatet i løpet av fire timer og skal kunne teste 5.568 pasienter om dagen. Roche lover millioner av tester hver måned og de sier selv de gjør alt de kan for å øke produksjonen. 

Testene analyserer nukleinsyrer som blir hentet fra pasientenes spytt eller slim, og sammenligner dem mot sekvenser som finnes i coronavirus-stammer, inkludert SARS og influensaen som dukket opp i Wuhan, Kina.

Selskapet vil ikke kommentere prisen for testene.

Nyheter
Helse