<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Veldig trygge på at vi skal klare å utvikle en vaksine innen få måneder

USA ønsker seg en eksklusiv lisens på en vaksine mot coronaviruset som blir utviklet ved et tysk firma. Det vil den tyske regjeringen hindre, skriver Die Welt.

Publisert 15. mars 2020 kl. 09.09
Oppdatert 15. mars 2020 klokken 11.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
VAKSINE: Tyske CureVac er veldig trygge på at de innen få måneder skal klare å utvikle en coronavaksine. Tyskland har nå over 4.500 bekreftet smittede. Foto: NTB Scanpix

Ifølge avisen forsøker USAs president Donald Trump å få tyske vaksineforskere til å gi USA en eksklusiv lisens på den eksperimentelle vaksinen.

En slik vaksine vil utelukkende være for USA, opplyser en kilde nær den tyske regjeringen, som selv vurderer å komme med et tilbud til selskapet CureVac. Selskapet ble grunnlagt i 2000 og har kontorer i Frankfurt og Boston.

Selskapets laboratorium er spesialister på vaksineforskning, og jobber for tiden tett med Paul-Ehrlich-Institut, som er koblet til det tyske helsedepartementet.

– Den tyske regjeringen er veldig interessert i utviklingen av vaksiner mot coronaviruset som skjer i Tyskland og Europa, opplyser helsedepartementet til Die Welt, og legger til at det er i pågående samtaler med CureVac.

Personlig invitasjon

Adm. direktør Daniel Menichella i CureVac ble i starten av mars invitert til Det hvite hus for å møte Trump, visepresident Mike Pence og representanter for andre farmasøytiske selskaper for å diskutere håndteringen av viruspandemien, opplyser selskapet på sine nettsider. Det blir ikke opplyst om det foreligger noen tilbud fra USA.

– Vi er veldig trygge på at vi skal klare å utvikle en vaksine innen få måneder, sier Menichella.