Spetalen kjøper Photocure-aksjer av Hansson

Mens Hansson-familien selger unna Photocure-aksjer på fallende kurser, gjør Øystein Stray Spetalen et nytt inntog i blærekreftselskapet. Nå eier han 299.000 aksjer.

KJØPER: Investor Øystein Stray Spetalen eier nå 299.00 aksjer i Photocure. Foto: Iván Kverme

Herbjørn og Alexander Hanssons investeringsselskap High Seas selger unna Photocure-aksjer i stor stil på fallende kurser. Torsdag i forrige uke ble det sendt ut en flaggmelding om at duoen hadde solgte 220.000 aksjer i Photocure.

Mandag ble det sendt ut en ny melding hvor det fremkommer at High Seas hadde solgt ytterligere 980.000 aksjer og nå sitter på til sammen én million aksjer.

Og hvem er kjøperne? Ferske aksjonærlister viser at Øystein Stray Spetalen har gjort et nytt inntog i blærekreftselskapet og på fredag kjøpte han 299.000 aksjer, priset til snaut 15 millioner kroner.

Også lillebror Eigil Stray Spetalen har økt sin beholdning med 50.100 aksjer. Han eier nå nesten 200.000 Photocure-aksjer.

Tidligere i år var Øystein Stray Spetalen høyt på aksjonærlisten i Photocure, og etter Finansavisens beregninger tjente han om lag 15 millioner kroner på et kort klipp.

Photocure utvikler legemidler til behandling av pasienter som er rammet av blærekreft. Onsdag falt aksjen 7,24 prosent til 48,70 kroner, og den seneste måneden er kursen ned 58 prosent.

Høy belåning

Finansavisen skrev 17. mars at Hansson-familien «måtte» selge Photocure på bunn. Herbjørn Hansson opplyser til Finansavisen at det ikke er riktig at familien «måtte» selge.

SELGER: Alexander Hansson har solgt seg kraftig ned i Photocure den seneste tiden. Foto: Foto: Ivan Kverme

Ved utgangen av 2018 hadde High Seas en langsiktig gjeld på 209 millioner kroner og en bokført egenkapital på 5 millioner kroner.