Her er Arctic Securities' corona-aksjer

TO AKSJER: Helseanalytiker Pål Falck (avbildet) og strateg Stein Bruun i Arctic Securities lanserer to aksjer som kan være et interessant veddemål. Foto: Arctic Securities

Meglerhuset Arctic Securities sender daglig ut makrooppdateringen: «COVID-19 daily», med helseanalytiker Pål Falck og strateg Stein Bruun som forfattere.

«Norge er nå det landet i verden som utfører flest tester pr. inbygger. Positive testresultater ligger nå stabilt på rundt to til tre prosent. (...) Herdimmunitet aktiveres når en stor andel av befolkningen er immun, enten gjennom å være infisert eller vaksinert. Dette betyr at vi trenger en effektiv vaksine eller en stor andel av befolkningen må smittes for å beskytte resten. Derfor er informasjon om antall som er mildt smittet veldig interessant. EverlyWell lager lager et sett for hjemmetesting og en ny blodprøve for å identifisere pasienter som allerede er smittet», skriver analytikerne.

 Duoen viser at det blir viktig å forstå den reelle spredningen for å kunne forutsi den videre utviklingen. Videre skriver Arctic-analytikerne at det er mange selskaper som utvikler vaksiner eller behandlinger av coronavirus.  

«De fleste eksperter tror at disse vil bli godkjent i løpet av ni til 12 måneders tid», skriver analytikerne, som trekker frem at Moderna klarte å få en vaksine inn i kliniske studier 66 dager etter mottakelsen av den genetiske kodingen av viruset.

Så hvilke aksjer burde man følge med på hvis man tror at verden trenger flere produsenter av en rask coronavirus-test? Ifølge Arctic Securities kan Qiagen og Luminex være to interessante veddemål.

Både Qiagen og Luminex er notert på New York-børsen og handles i skrivende stund for 38 og 26 dollar pr. aksje.