Vaccibody skal satse på infeksjonsvaksiner

Vaccibody har bygget opp milliardverdier på kreftvaksine. Nå skal selskapet teste ut teknologien på infeksjonssykdommer.

NY VRI: Ifølge forskningsdirektør Agnete Fredriksen i Vaccibody er det blitt generert mange prekliniske data for infeksjonssykdommer. Nå skal selskapet seg på mulighetene for å lage vaksiner for det. Foto: Iván Kverme
Helse

Vaccibody har bygget opp milliardverdier på en persontilpasset kreftvaksine som styrer virkestoffene til de cellene i kroppen som er optimale for å sette i gang en immunrespons. 

– Forskningen har utspring fra laboratoriet til professor Bjarne Bogen ved Universitetet i Oslo. Selskapet valgte å starte med kreftindikasjoner, hvor de første produktkandidatene er behandlede kreftvaksiner mot forstadier av kreft i livmorhalsen og skreddersydde kreftvaksiner mot blant annet føflekk-, lunge- og hode/hals-kreft, sier forskningsdirektør og gründer Agnete Fredriksen i Vaccibody.

Etter lovende forskningsresultater og avtaler med legemiddelgigantene Roche og Nektar Therapeutics, skal Vaccibody nå teste teknologiplattformen i andre sykdommer.

– Vår teknologi kan også være aktuell for andre sykdommer. Det er generert mange prekliniske data for infeksjonssykdommer og nå skal vi se på mulighetene for å lage vaksiner for det, sier Fredriksen.

Den mest kjente infeksjonssykdommen er influensa, mens SARS, ebola og nå coronaviruset er blant virusene som i nyere tid har ført til epidemier og pandemier.

Uavhengig satsing

Ifølge forskningsdirektøren skjer satsingen uavhengig av coronaviruset, men hun understreker at situasjonen understreker behovet for rask vaksineutvikling når nye virus oppstår.

– En av fordelene med Vaccibodys plattform er at vi kan fremstille vaksiner svært raskt, noe vi har erfaring fra i våre pågående kreftstudier. Når nye virus oppstår er tiden knapp og vår teknologi er spesielt godt egnet til bruk når epidemier og pandemier oppstår, sier Fredriksen, og legger til:

– Vårt hovedmål med denne satsingen er å utvikle produkter innenfor infeksjon og se på mulighetene for om vi kan være i en posisjon til å håndtere fremtidige epidemier. Vi vil ikke hoppe på et coronavirus-prosjekt nå uten å ha alle de riktige forutsetningene på plass.

Ansetter helsetopp

For å lede det nye prosjektet ansettes Gunnstein Norheim, som kommer fra en stilling som avdelingsdirektør for vaksineforskning hos Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI).

Under ebolaepidimien i Vest-Afrika i 2015 var han en sentral del av et team i Folkehelseinstituttet som ledet kliniske studier for ebolavaksinen i samarbeid med WHO.

NY ANSATT: Gunnstein Norheim skal lede satsingen på infeksjonssykdommer. Foto: Vaccibody

– Jeg tror det mest relevante for Vaccibodys satsning på infeksjonssykdommer er min bakgrunn i internasjonal utvikling av vaksiner for infeksjonssykdommer fra preklinisk til fase 3, erfaring fra epidemiologisk forskning og fra å utvikle strategi for vaksineforskning i CEPI, sier Gunnstein Norheim.

I 2017 ble han kåret til «Årets farmasøyt» av Norges Farmaceutiske Forening for ebolavaksinen.

– Vi er stolte over den rekrutteringskraften vi har som selskap. At folk av slikt kaliber velger oss tar vi som en anerkjennelse av hva vi har fått til og ikke minst et signal om at det ligger et stort uforløst potensial for selskapet, sier Fredriksen.

Lite påvirket

Onsdag ble Vaccibody-aksjen omsatt for 85 kroner i gråmarkedet, etter en kursoppgang på 6,25 prosent. På topp før coronaviruset slo til ble aksjen omsatt for 114 kroner, noe som priset egenkapitalen til 6,4 milliarder kroner.

– Vi har foreløpig ikke blitt spesielt hardt rammet av coronaviruset internt, men vi følger utviklingen nøye. De som jobber på lab er isolert, mens resten har hjemmekontor. Vi er godt finansiert og arbeidet med nye muligheter som infeksjonsvaksiner er ikke så sensitivt slik at vi kan fortsette å bygge verdier selv om den pågående situasjonen forblir utfordrende, sier forskningsdirektøren.

Største aksjonær i Vaccibody er Jan Haudemann-Andersen med rundt 6,9 millioner aksjer, som er priset til 587 millioner kroner. 

Såkornfondet Sarsia Seed er nest størst med en eierandel på i underkant av 9 prosent, etterfulgt av Radiumhospitalets forskningsstiftelse. Ellers består aksjonærlisten av blant andre Andenæsgruppen, Rasmussengruppen, øyelege Ole Morten Halvorsen, Runar Vatne, Tore Aksel Voldberg, Grunde Eriksen, Wilhelmsen-familien og Simen Thorsen.

vaccibody
agnete fredriksen
jan haudemann-andersen
Nyheter
Helse
Børs