Største aksjonær gikk ut av styret i SoftOx på dagen

Mandag gikk storaksjonær Kristian Almås i SoftOx ut av styret med umiddelbar virkning. – Jeg har ikke solgt noen aksjer, sier han.

UTE: Storaksjonær Kristian Almås i SoftOx gikk mandag ut av styret. Han har ikke solgt aksjer og har heller ikke planer om det. Foto: SoftOx
Helse

Mandag sendte børsraketten SoftOx ut en børsmelding hvor det fremkommer at største aksjonær og co-gründer Kristian Almås fratrer styret umiddelbart.

På en rekke aksjonærforum ble det spekulert om at han hadde solgt aksjer i slutten av forrige uke og måtte gå fra styret for unngå å børsmelde det. 

– Jeg har vært med i styret i lang tid, samtidig som jeg har hatt mange andre prosjekter gående. Det endte nå med at jeg fratrådte og det er på tide at selskapet får inn folk med bredere og mer relevant medisinsk kompetanse, sier Kristian Almås.

Han eier i overkant av 1,1 millioner aksjer, som etter dagens kurs er priset til 96 millioner kroner.

– Har du solgt aksjer?

– Nei, jeg har ikke solgt noen aksjer, sier han.

– Kommer du til å selge aksjer?

– Det får tiden vise, men i utgangspunktet er ikke det planen, sier Almås.

En rekke omrokeringer

I børsmeldingen skriver også SoftOx at Arnar H. Kristjansson kommer inn som innleid driftsdirektør, mens Dag Abrahamsen begynner som ansvarlig for kommunikasjon- og forretningsutvikling. I tillegg har SoftOx leid inn en økonomisjef fra revisjon- og rådgivningsselskapet BDO

SoftOx har utviklet en fullt virucidal hånddesinfeksjon som er alkoholfri og skånsom mot hendene. Det norske medtech-selskapet startet med levering av produktet 1. april.

Selskapet viser til at en test fra Institute for Hygiene and Microbiology Dr Brill + Dr Steinman som konkluderer med at hånddesinfeksjonen er effektiv mot coronavirus, og alle andre virus, i tillegg til effekt mot sopp og bakterier.

«Disse resultater kombinert med vår unike hudvennlighet gjør oss trygge på at SoftOx vil tilføre et nytt og viktig produkt innen segmentet for hånddesinfeksjon i Europa», uttalte adm. direktør Geir Almås nylig, som forøvrig er broren til Kristian Almås.

SoftOx er vinneren på Oslo Børs i år med en kursoppgang på 179 prosent. Mandag ettermiddag ble aksjen omsatt for 85,50 kroner etter et fall på nesten 10 prosent.

softox solutions