– Kan ha stor betydning for framtidig kreftbehandling

Targovax inngår samarbeid med Valo Therapeutics og kombinerer forskning.

SAMARBEID: Øystein Soug, adm. direktør i Targovax (t.v.) inngår samarbeid med finske Valo Tech. Til høyre: Chief Medical Officer, Magnus Jaderberg. Foto: Iván Kverme
Helse

Targovax inngår samarbeidsavtale med finske Valo Therapeutics, fremgår det av en børsmelding onsdag.

Samarbeidet gjør selskapet til det første i verden som kan kombinere onkolytisk virus, et virus som aktiverer kroppens immunforsvar til å bekjempe kreft, med en TG-vaksine. TG-vaksinen hjelper kroppen spesifikt med å bekjempe kreft med RAS-mutasjoner. 

– Hvis vi lykkes med dette konseptet, vil vi potensielt besitte et meget attraktivt og innovativt produkt som kan ha stor betydning for framtidig kreftbehandling, sier Øystein Soug, administrerende direktør i Targovax i pressemeldingen.

Først ute med konseptet

Soug legger til at Valo har meget interessant teknologi som gjør det mulig å feste peptider på overflaten av onkolytiske virus, og at de allerede er i gang med å teste om de klarer å hekte sine TG-peptider på overflaten av ONCOS. 

– Vi vet at vi er først ute med å forsøke å kombinere onkolytiske virus og RAS-vaksine, sier Soug.

De første forsøkene har startet i Valo sine laboratorier og vil fortsette gjennom 2020.

Samarbeidsavtalen mellom Targovax og Valo Therapeutics dekker pre-kliniske forsøk. Målet er å vurdere tekniske aspekter av kombinasjonen, immunaktivering mot RAS-mutasjoner og effekt i musemodeller. 

Ifølge børsmeldingen er RAS et viktig protein som regulerer celledeling. Omtrent 30 prosent av alle kreftsvulster hos mennesker har mutasjon i RAS-genet. 

Targovax er dagens foreløpig største vinner på børsen. Aksjen stiger 8,55 prosent til 6,73 kroner.

targovax
oncos-102