<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Helseselskap får ny storeier

Consensus-fond som fokuserer på små, uoppdagede selskaper, satser flere millioner på e-helseselskapet Carasent.

    Publisert 13. mai 2020 kl. 13.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 244 ord
    BLANT ÅRETS VINNERE PÅ OSLO BØRS: Carasent er blant aksjene som har gjort det klart best på Oslo Børs hittil i år. Her styreleder Johan Lindqvist. Foto: Henrik Charlesen

    Consensus investerer i Carasent, opplyses det i en melding onsdag. Det er de to Consensus-fondene Småbolagsfonden og Sverigefonden som går inn i e-helseselskapet.

    Samlet har de kjøpt 1,2 millioner aksjer i Carasent, som tilsvarer 3 prosent av aksjene i selskapet.

    Det kvalifiserer for en plass blant de ti største aksjonærene i Carasent.

    Basert på Carasent-kursen onsdag ettermiddag har investeringen kostet rundt 19 millioner kroner.

    Innfrir kriterier

    Consensus-fondene fokuserer på investeringer i små børsnoterte selskaper som normalt ikke følges av tradisjonelle banker og analytikere.

    Forvalterne sikter mot å finne selskaper med en kombinasjon av lav verdsetting og sterke veksttall, opplyses det.

    Consensus-forvalter Anders Wright sier i en kommentar til investeringen at de har holdt øye med Carasent og datterselskapet Evimeria EMR i en periode, og at selskapet innfrir deres kriterier for lønnsom og høy vekst og en attraktiv forretningsmodell i et syklisk usensitivt marked.

    Verdt 650 millioner

    Carasent, tidligere kjent som Apptix, var tidligere morselskap til Apptix Inc, men trakk seg fra det amerikanske markedet i 2017. Året etter kjøpte Carasent svenske Evimeria EMR, som utvikler og leverer digitale e-helsetjenester til det private helsevesenet i Sverige.

    I 13.30-tiden onsdag handles Carasent-aksjen til 16,10 kroner på Oslo Børs, som gir selskapet en børsverdi på drøyt 650 millioner kroner.

    Hittil i år har aksjen steget cirka 65 prosent, mens den er opp hele 235 prosent det seneste året.