<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Thailand klare med coronavaksine neste år

Har testet på mus. Nå skal vaksinen testes på aper.

    Publisert 20. mai 2020 kl. 10.18
    Oppdatert 20. mai 2020 klokken 10.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord
    VAKSINEKAPPLØP: Thailand er langt fra alene om å jobbe med en vaksine. Ifølge Reuters er det mer enn 100 potensielle covid-19-vaksiner som nå blir utviklet. Illustrasjonsfoto: Dreamstime

    Thailand venter å ha en vaksine mot det nye coronaviruset klar neste år, etter positive resultater fra tester på mus, melder Reuters.

    Det er Thailands nasjonale vaksineinstitutt, landets departement for medisinsk vitenskap og et forskningssenter ved Chulalongkorn University som står bak den aktuelle vaksinen.

    Har testet på mus, nå venter aper

    Taweesin Wisanuyothin, talsperson for de thailandske myndighetenes senter for covid-19-håndtering, opplyser at Thailand vil starte testingen av mRNA-vaksine på aper neste uke.

    Han sier at den thailandske vaksinen ventes å være klar for bruk neste år.

    Han legger til at Thailand håper å bli blant de første som har en vaksine klar til bruk.

    Over 100 potensielle vaksiner

    Thailand er imidlertid langt fra alene om å jobbe med en vaksine mot viruset som har herjet de seneste månedene. Ifølge nyhetsbyrået er det mer enn 100 potensielle covid-19-vaksiner som nå blir utviklet.

    Flere av disse er til klinisk testing, men Verdens helseorganisasjon har advart om at det vil ta minst 12 måneder før en vaksine kan bli klar.

    Blant andre som jobber med coronavaksiner, er Moderna, Johnson & Johnson og Pfizer. Førstnevnte kom mandag med foreløpige resultater som utløste ny optimisme på verdens aksjemarkeder.

    Moderna tror de vil ha en vaksine mot slutten av året
    CEO Stephane Bancel i Moderna starter fase2-studiet og har protokollen klar for fase3-studiet i juli.