DNB anbefaler å selge «coronaaksje»

Meglerhuset tror blant annet at coronahamstringen kan slå tilbake på selskapet.

Publisert 3. juni 2020 kl. 13.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 292 ord
TOALETTPAPIR: USA er et av Essitys største markeder. Her en i Los Angeles som har handlet inn toalettpapir den første dagen etter at butikker var blitt gjenåpnet etter utbruddet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix

Svenske Essity er et helse- og hygieneselskap som den seneste tiden er blitt løftet frem av forvaltere og analytikere i forbindelse med utbruddet av coronaviruset.

Essity står bak kjente merkevarer som Tork, Lotus, Tena, Libresse og Libero, innen produktkategorier som tørkepapir, doruller, bleier og bind, blant annet.

Nå har DNB Markets imidlertid endret på sin anbefaling for aksjen.

Ifølge Dagens Industri har meglerhuset nedgradert Essity fra hold til selg, og samtidig senket kursmålet fra 320 til 290 kroner.

Essitys B-aksje handles i 13-tiden onsdag til 296 kroner på Stockholm-børsen, ned drøyt 2 prosent.

Hamstring slår tilbake

DNB Markets viser ifølge DI blant annet til økende råvarekostnader, ugunstige valutaendringer samt økt risiko for volumutviklingen når det kommer til forholdet mellom pris og miks.

Det pekes også på at hamstringen blant forbrukerne i forbindelse med coronakrisen vil slå tilbake på selskapet nå i andre kvartal.

Hamstringen og omtalen av selskapet som en «coronaaksje» har medvirket til en kursoppgang på drøyt 2 prosent de seneste tre månedene. Og den er opp 6,3 prosent det seneste året.

På det høyeste i år har aksjen vært oppe i 324,70 svenske kroner, som inntraff i midten av januar.

Flere anbefalinger

Mot slutten av april trakk Sissener-forvalter Bjørn Tore Urdal frem Essity-aksjen i et børsintervju i Finansavisen.

«Dette selskapet påvirkes positivt av viruset», sa han.

Delphi-forvalter Tian Tollefsen sa til Finansavisen i mai at han kjøpte Essity-aksjer da børsene ble tynget av corona. Han omtalte selskapet som en «coronaaksje».

Også DNB-forvalter Øyvind Fjell trakk frem Essity som en anbefalt aksje i et børsintervju i Finansavisen 28. mai.

Essity har hovedkontor i Stockholm og er notert på Nasdaq Stockholm. Selskapet omsatte i fjor for cirka 129 milliarder svenske kroner.