Starter produksjon av coronavaksine

Vaksineutviklingen støttes av blant andre Bill Gates.

Publisert 5. juni 2020 kl. 14.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
VIL VÆRE KLARE: AstraZeneca vil ha vaksinen klar for bruk straks eventuelle positive resultater foreligger. Her en laboratoriumstekniker ved et virologisk institutt i Serbia tidligere i år. Foto: Bloomberg

Legemiddelgiganten AstraZeneca er i ferd med å starte produksjonen av en potensiell coronavaksine, melder BBC News.

AstraZeneca-sjef Pascal Soriot sier til BBC at vaksinen fortsatt er til testing, men at selskapet må starte produksjonen allerede nå, slik at det kan møte etterspørselen dersom det viser seg at vaksinen har effekt.

«Vi må ha den klar for bruk så snart resultatene foreligger», sier Soriot.

Videre, overfor BBC Today, sier han at selskapet ønsker å være så raskt som mulig med vaksinen.

2 milliarder doser

Selskapet hevder å kunne levere to milliarder doser av vaksinen.

Det hevder også at det ikke vil legge opp til å tjene penger på vaksinen mens coronapandemien pågår.

Vaksinen utvikles i samarbeid med forskere ved Oxford University. Coronastudien som nå pågår, støttes av blant andre Bill Gates og hans kone Melinda Gates, samt Serum Institute of India, som er verdens største vaksineprodusent målt i volum.