Nordic Nanovector-aksjen fløy med fast track

Nordic Nanovector har fått en snarvei inn for å undersøke om Betalutin-behandling har effekt hos MZL-pasienter. Det ga aksjen et solid løft mandag.

SNARVEI: Nordic Nanovector har fått adgang til raske studier i håp om å hjelpe alvorlig syke MZL-pasienter som ikke opplever bedring av tilgjengelige behandlinger. Arkivbilde fra selskapet ble notert Oslo Børs i 2015. Foto: NTB Scanpix
Helse

Amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har gitt Nordic Nanovector fast track-adgang for å undersøke Betalutin-behandling hos pasienter med tilbakefall av Marginal Zone Lymfom (MZL), en uhelbredelig og langvarig sykdom som påvirker milt, lymfeknuter og benmark. 

 Studien gjelder pasienter som har mottatt minst to tidligere systemiske terapier, det vil si medisinsk behandling av hele kroppens system i et forsøk på å gjøre pasienten frisk. 

Opptur med snarvei

Meldingen om snarveien inn i nye studier sendte biotek-aksjen opp som mandagens børsvinner like etter åpning med en oppgang på 16,7 prosent til 24 kroner. Kursutviklingen modererte seg noe utover dagen. 

Hittil i år er aksjen likevel ned 14,5 prosent.

Nordic Nanovector skal undersøke muligheten for å utvikle Betalutin som legemiddel i behandlingen av MZL-pasienter. MZL er en uhelbredelig og langvarig svekkende sykdom som påvirker milten, lymfeknuter og benmarg, samt øker risikoen for infeksjoner hos pasientene.

Lovende resultater

Betalutin har, ifølge en børsmelding, vist lovende klinisk effekt hos ni MZL-pasienter i en fase 1 og 2a-studier.

– Vi er veldig glade for å få fast track-adgang for Betalutin til behandling av pasienter. Fast track-betegnelsen anerkjenner det klare behovet for nye terapeutiske alternativer for pasienter med avansert MZL, og som ikke lenger svarer på terapiene de har fått, sier Lars Nieba, midlertidig adm. direktør i Nordic Nanovector.

FIKK FAST TRACK: Lars Nieba, midlertidig adm. direktør i Nordic Nanovector. Foto: Nordic Nanovector

FDAs fast track-adgang er en av flere tilnærminger som brukes for å fremskynde utvikling og gjennomgang av potensielle medisiner for alvorlige forhold, og viser effekt på uoppfylte medisinske behov.

nordic nanovector
biotekaksjer
børsvinner
Nyheter
Helse
Børs