ContextVision har fått CE-merkestatus: – Det blir et milliardmarked

Selskapet har fått merkestatus og adm. direktør Fredrik Palm er strålende fornøyd.

BILDEFORBEDRING: ContextVision jobber med digital bildeforbedring for flere bildemodaliteter. Foto: Julian Rovagnati
Helse

– Vi er «first mover» i det jeg er sikker på blir et milliarddollarmarked, sier Fredrik Palm, adm. direktør i ContextVision i en pressemelding mandag. 

Palm er strålende fornøyd med at selskapet mandag, gjennom det første digitale patologiproduktet i en planlagt portefølje, har fått CE-merkestatus. 

Det betyr at INIFY Prostate Screening er tilgjengelig for rutinemessig klinisk bruk i EU.

– Dette er en milepæl for selskapet og intelligent teknologi vil være en viktig brikke i arbeidet med å løse fremtidige helseutfordringer. Da trengs det kraftige verktøy som vil støtte medisinsk fagpersonell når det gjelder effektivitet og presisjon, sier Palm. 

INIFY Prostate Screening er en kraftig AI-basert programvare som analyserer, skisserer og kvantifiserer mistenkte kreftområder i en serie prostatabiopsier. Det pre-sorterer lysbildene i en «verste første rekkefølge», slik at patologene kan hoppe rett til jobben med de mest relevante områdene.

– Jeg kan skrive under på at det er veldig enkelt å bruke, sparer tid og hjelper til med å fremheve mistenkelige kreftområder, Filippo Fragetta, sjefspatolog ved patologienheten ved Cannizzaro sykehus i Catania. 

contextvision
Nyheter
Helse
Børs