Kjendistungt bioteknologiselskap er klar for børs

Bioteknologiselskapet EXACT Therapeutics med Stein Erik Hagen og Sundt-familien på eiersiden, blir tirsdag notert på Merkur Market til en prising på 621 millioner kroner.

KRAFTIG VERDISTIGNING: Stein Erik Hagens Canica er blant de største aksjonærene i EXACT Therapeutics. Siden emisjonen i november 2018 har han hatt en verdistigning på 250 prosent.  Foto: Iván Kverme
Helse

Nye selskaper strømmer til «juniorbørsen» Merkur Market som aldri før og den seneste tiden har Andfjord Salmon, Aker Biomarine , Ayfie Group og Mercell ringt i børsbjella.

Nestemann ut er bioteknologiselskapet EXACT Therapeutics som tirsdag tar steget over på den regulerte markedsplassen til en verdsettelse på 621 millioner kroner etter nylig fullført emisjon.

På eiersiden finner man blant andre Stein Erik Hagen, Sundt-familien, Andenæsgruppen, det statlige venturefondet Investinor, Nordea og Tor Dagfinn Veen.

– Noteringen på Merkur Market gjør det lettere å få en bred investorbase, og det gir oss samtidig tilgang på nye interessenter og partnere. I tillegg vil det bli lettere å få tilgang på kapital, noe som er viktig for et bioteknologiselskap, sier konsernsjef Rafiq Hasan i EXACT Therapeutics.

Kraftig overtegnet 

I forbindelse med børsnoteringen har EXACT Therapeutics hentet 145 millioner kroner til en aksjekurs på 5.201 kroner, hvor meglerhuset Carnegie har vært selskapets våpendrager. 

I tillegg selger to av gründerne, Per Sontum og Andrew Healey aksjer for 10 millioner kroner. Den tredje gründeren Svein Kvåle kjøpte nye aksjer i emisjonen.

– Interessen var veldig høy og kapitalinnhentingen ble kraftig overtegnet. Før var investorbasen nesten utelukkende bestående av nordmenn, men nå har vi også fått inn noen internasjonale investorer, sier Hasan.

ER MED: Skagenfond-gründer Tor Dagfinn Veen tegnet seg i emisjonen og er klar for børsnotering. Foto: Eivind Yggeseth

Da selskapet hentet 60 millioner kroner i november 2018 var prislappen på 190 millioner kroner, noe som betyr Hagen & co. har hatt en avkastning på 250 prosent. 

I forbindelse med børsnoteringen spyttet Hagen, Sundt-familien og Andenæs inn 40 millioner kroner.

EXACT Therapeutics

  • Startet av Per Sontum, Andrew Healey og Svein Kvåle i 2012, men begynte opprinnelig å jobbe med teknologien i 1995 mens trioen jobbet for General Electric Healthcare og Nycomed.
  • Har utviklet behandlingsmetoden Acoustic Cluster Therapy (ACT) som innebærer at pasienten får en gassboble og en liten dråpe olje med ulik ladning som kobler seg på hverandre i klynger (cluster).
  • Pasienten får en infusjon cellegift i den ene armen og ACT-produktet i den andre, hvorpå bobledråpeclusterne strømmer rundt i blodomløpet. Ved å sette ultralyd på toppen, oscillerer medikamentet og skal, ifølge selskapet lettere trenge gjennom blodårene. Testresultater fra dyr viser en økt virkningsgrad av cellegiften på 200-300 prosent.
  • Har fått 30 millioner i støtte fra Forskningsrådet og hentet 60 millioner i november 2018. Hentet nylig ytterligere 155 millioner.
SATSER: Jakob Iqbal styrer pengebingen til Sundt-familien, som nå satser på biotekrally i EXACT Therapeutics. Foto: Ole Christian Rønning

Gassbobler og ultralyd

EXACT Therapeutics har planer om å revolusjonere dagens kreftbehandling. Selskapet har utviklet et biomekanisk legemiddel basert på mikrobobler som sammen med ultralyd konsentrerer cellegiftbehandlingen. I stedet for å behandle hele kroppen, målrettes behandlingen der cellegiften trengs mest.

Behandlingen EXACT Therapeutics har utviklet kalles Acoustic Cluster Therapy (ACT) og innebærer at pasienten får en gassboble og en liten dråpe olje med ulik ladning som kobler seg på hverandre i klynger (cluster).

SATSER: Tor Andenæs i Andenæsgruppen er aksjonær i EXACT Therapeutics. Foto: Andenæsgruppen

Pasienten får en infusjon cellegift i den ene armen og ACT-produktet i den andre, hvorpå bobledråpeclusterne strømmer rundt i blodomløpet.

Ideen ble utviklet i Nycomed allerede i 1995, før selskapet ble kjøpt opp av Amersham og senere General Electric Healthcare. Det var i Nycomed gründerne først begynte å utvikle ACT-produktet.

Fase 1-studier

I september i fjor begynte selskapet fase 1-studier ved anerkjente Royal Marsden Hospital i London, hvor ACT-produktet testes på mennesker.

– Teknologien er plattformbasert, noe som betyr at den potensielt kan brukes til flere type medisiner, sier Hasan.

– Når forventer dere å lansere et produkt på markedet?

– Det er litt for tidlig å si enda. I pre-kliniske studier ser vi at den den tumorspesifikke behandlingen har en økt virkningsgrad på mellom 200 og 300 prosent på dyr og men foreløpig har vi gode resultater fra fase 1-studiet med de første pasientene på Royal Marsden, sier konsernsjefen, og legger til:

– Coronapandemien ga oss imidlertid litt utfordringer nå i mars, så det kliniske studiet er blitt litt forsinket. Royal Marsden starter opp igjen i sommer med å rekruttere pasienter. Målsetningen er å bli ferdig med fase 1-studier i løpet av neste år, så da har vi litt bedre forutsetninger for å fortelle om veien videre.

NYANSATT: Konsernsjef Rafiq Hasan i EXACT Therapeutics. Foto: EXACT Therapeutics

Selskapet har i en lang periode samarbeidet med Haukeland Universitetssykehus, Radiumhospitalet, Institute of Cancer Research, Royal Marsden, samt en rekke andre kreftforskningsinstitutter i Norge, Storbritannia, Frankrike og USA.

Som styreleder sitter biotechinvestor Masha Strømme, som er nest største aksjonær gjennom familiens investeringsselskap PAACS Invest.

I styrerommet har hun blant andre selskap av tidligere juridisk direktør i Equinor Hans Henrik Kloumann, Susanne Stuffers, Aitana Peire, Jean-Claude Provost, Jean-Michel Cosséry og William Castell. Sistnevnte var adm. direktør i Amersham når selskapet kjøpte Nycomed, og senere toppsjef i General Electric Healthcare.