– Trump burde bli tiltalt for massemord!

Økonomen legger ingenting i mellom på Twitter.

DIREKTE: Økonomen Nouriel Roubini går hardt ut mot Trump på Twitter. Foto: NTB Scanpix
Helse

Den verdenskjente økonomen Nouriel Roubini, også kjent under pseudonymet Dr. Doom, er ikke kjent for å spare på kruttet i sine uttalelser.

Det gjør han heller ikke nå. I sin siste Twitter-melding går han hardt ut mot president Donald Trumps reaksjon mot coronaviruset. 

«Karantene ble brukt i 40 dager under Svartedauden. Takket være en kriminelt neglisjerende tilnærming fra Trump har denne [karantenen] vart i over fire måneder! Vi er ikke engang på toppen av den første bølgen, og mye mindre den andre! Han bør bli tiltalt for massemord!» skriver Roubini i Twitter-meldingen.

Donald Trump har høstet stor kritikk fra flere hold for måten han har taklet coronakrisen på. I starten av krisen var presidenten helt klar på at USA hadde full kontroll og at viruset ville forsvinne raskt.

Gradvis har imidlertid pipen fått en annen lyd etter at smittetallene har økt i takt med utspillene fra Trump selv. 

Noe av det som har skapt opphetede diskusjoner er at Trump ikke har brukt munnbind, at han har håndhilset på andre politikere, uttalelser om å drikke hånddesinfeksjonsmiddel og å bruke malariamedisin mot viruset.  

Det har også vært flere uenigheter mellom Trump og Anthony Fauci, immunologen i White House Coronavirus Task Force, der Fauci har måttet gå i mot Trumps uttalelser om hva som kan virke mot viruset.

Rikets tilstand

I dag er status i USA 3,6 millioner smittede og 140.000 døde. Det er ennå for tidlig å si noe om dødeligheten da det fremdeles er mange som kjemper mot sykdommen.

Daglig blir det meldt om rundt 65.000 nye smittede i USA.

Det er sør- og veststatene som er hardest rammet av den nye oppblussingen i smitte. Arizona, Texas, California og Florida er rammet spesielt hardt. 

I California tok guvernør Gavin Newsom drastiske grep mandag denne uken. Ny nedstengning for barer, kinoer og inneservering på restauranter. Kirker, treningssenter, frisører, shoppingsenter, bowling og minigolf ble igjen stengt, for å nevne noe.

trump
dr. doom
donald trump
Nouriel Roubini
coronavirus
Nyheter
Helse
Børs