Resultatsmell for Johnson & Johnson

Johnson & Johnson sitt overskudd stupte 35 prosent i andre kvartal.

KVARTALSTALL: Alex Gorsky, administrerende direktør i Jonhson & Johnson. Foto: Bloomberg
Helse

Amerikanske Johnson & Johnson kunne torsdag meddele en omsetning på  i andre kvartal, en nedgang på 10 prosent fra samme periode foregående år.

Det fremkommer av selskapets kvartalsrapport.

På forhånd var det ventet en omsetning på 17,3 milliarder dollar, ifølge CNBC. 

Resultat etter skatt kom inn på 3,63 milliarder, tilsvarende 1,36 dollar pr. aksje. Til sammenligning endte resultat etter skatt på 5,6 milliarder dollar i andre kvartal 2019. Det tilsvarer en nedgang på nesten 35 prosent. 

– Resultatene for andre kvartal reflekterer effekten av COVID-19 og den vedvarende styrken av vår farmasøytiske virksomhet, hvor vi så fortsatt vekst selv i dette miljøet, sier administrerende direktør Alex Gorsky i en pressemelding. 

– Takket være det utrettelige arbeidet til kollegene våre rundt om i verden og vårt brede spekter av evner, fortsetter vi med å navigere i det ytre landskapet, og vi er fortsatt fokuserte på å fremme utviklingen av en vaksine for å hjelpe til med å håndtere denne pandemien og redde liv, fortsetter han. 

Johnson & Johnson er et av flere selskaper som jobber med å utvikle en potensiell vaksine mot coronaviruset, som har smittet mer enn 13 millioner mennesker verden over. 

Ved stengetid onsdag sto aksjen i 148,32 dollar. Hittil i år har kursen steget 1,6 prosent, mens den er opp 5 prosent den siste måneden. 

Johnson & Johnson

  • Stiftet i 1886.
  • Ledes av administrerende direktør Alex Gorsky.
  • Utvikler medisinsk utstyr, farmasøytiske produkter og forbrukervarer.
  • Har flere enn 130.000 ansatte verden over.
johnson & johnson
kvartalstall
coronavirus
Nyheter
Helse
Børs