Richard Godfreys gevinster i BerGenBio krymper

BerGenBio-aksjen dundret ned over 30 prosent ved børsåpning onsdag. Innsidernes gevinster kuttes kraftig.

VANSKELIGERE Å REKRUTTERE PASIENTER: Samtidig sier Richard Godfrey, adm. direktør i BerGenBio, at det er positivt at britiske myndigheters tiltak har fungert så bra at det ikke lenger er nok pasienter til Accord-studien. Foto: Eivind Yggeseth
Helse

Med kurskollapsen onsdag kunne adm. direktør Richard Godfrey se over 10 millioner kroner i opsjonsverdier fordufte, selv om aksjen hentet seg inn igjen og «kun» falt 18,8 prosent, til 30,85 kroner. Samtidig tapte han 1,5 millioner kroner på aksjene han eier i selskapet. Han sitter på 1,5 millioner opsjoner og 221.000 aksjer.

Det er ikke bare Godfrey som sitter på store verdier som knytter seg til selskapets aksjekurs. Forskningsdirektør James B. Lorens har over 750.000 opsjoner og 280.000 aksjer. Fasit ved solnedgang onsdag var at verdier for over 7 millioner kroner gikk opp i røyk.

Kursfallet ga øvrige styremedlemmer og konserndirektører et samlet tap på over 7 millioner.

Britiske myndigheter trakk seg

Bakgrunnen for kurskollapsen er nyheter om at Storbritannias forskningsråd har bestemt seg for å avslutte bevilgningen som ble gitt til den kliniske covid-19-studien Accord. I denne studien var selskapets bemcentinib en ledende legemiddelkandidat.

– Det er klart det er skuffende at Accord-studien ble avsluttet, men samtidig er det veldig positivt at myndighetenes tiltak har fungert såpass bra at det ikke lenger er nok pasienter til studien, sier Richard Godfrey, adm. direktør i BerGenBio.

For BerGenBio kom ikke avgjørelsen som lyn fra klar himmel.

– Vi har i lengre tid posisjonert oss for en potensiell stopp i studien i Storbritannia, og er i avsluttende samtaler med andre land, som fremdeles har høye smittetall, om å gjenoppta tilsvarende studie der. Bemcentinib har fortsatt stort potensial for behandling mot coronaviruset, sier Godfrey.

Han er heller ikke redd for at studien ikke skal bli godkjent i andre land.

– Studien ble godkjent av britiske helsemyndigheter, og vi har ingen grunn til å tro at den ikke skulle bli godkjent i andre land. Samtidig blir avgjørelser tatt kjapt i dagens situasjon, så man kan aldri være helt sikker, sier Godfrey.

– Hvilke land er det dere er i samtaler med?

– Jeg er dessverre taushetsbelagt, men vi gleder oss til å snart kunne fortelle det til markedet. Vi forventer at det er klart innen få uker, svarer Godfrey.

Trond Mohn er den største aksjonæren i selskapet, og fikk et papirtap på over 150 millioner kroner onsdag. Mohn virker derimot å være positiv til de langsiktige utsiktene for selskapet.

STORAKSJONÆR: Trond Mohn økte sin beholdning i BerGenBio etter at aksjen kollapset. Foto: NTB scanpix

Han åpnet lommeboken og benyttet anledningen til å kjøpe 200.000 nye aksjer til en snittkurs på 28,41 kroner. Etter denne handelen eier han 25,7 prosent av BerGenBio.

Fremdeles gode gevinster

Godfrey er ordknapp om markedets reaksjon.

– Det er vanskelig å kommentere markedet, særlig når markedet er såpass uvanlig som det er for tiden. Vi er fremdeles selvsikre på at vi kan møte forventningene, sier han.

På tross av dagens kursfall, er aksjen fremdeles opp over 45 prosent de seneste tre månedene, og den har mer enn doblet seg det seneste året. Derfor sitter ikke ledelsen på verdiløse opsjoner, og gevinstene er fremdeles heftige.

Godfrey og Lorens sitter samlet på 32 millioner i urealiserte opsjonsgevinster.

Aksjen er stadig også en favoritt blant analytikerne. Ifølge Bloomberg har Pål Falck, analytiker i Arctic Securities, et kursmål på 86 kroner. Falck ser følgelig en oppside på hele 179 prosent – nesten en tredobling av dagens kurs. For ordens skyld kan det nevnes at Mohn eier en tredjedel av aksjene i Arctic Securities.

bergenbio
richard godfrey
trond mohn
meteva
Nyheter
Helse
Børs