<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BerGenBio-sjef: – En begivenhetsrik periode

Publisert 18. aug. 2020 kl. 07.30
Oppdatert 18. aug. 2020 klokken 07.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
2.KVARTAL: Richard Godfrey, Adm. direktør, BergenBio. Foto: Eivind Yggeseth

BerGenBio satt igjen med et underskudd før skatt på 67,3 millioner kroner i andre kvartal, sammenlignet med et underskudd på 52,8 i samme periode i fjor.

BerGenBio-sjef Richard Godfrey påpeker at med en global pandemi som bakteppe, har andre kvartal vært en begivenhetsrik periode for selskapet.

– I løpet av denne tiden har vi fortsatt fokus på pågående kliniske studier av vår hovedkandidat Bemventinib i ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), akutt Myeloid leukemi (AML), og senere Covid-19, sier han i en kommentar.

Han påpeker at coronakrisen har og trolig vil fortsette å utsette kliniske studier i hele sektoren, og at det som forventet har påvirket rekrutteringen til BerGenBios kliniske studier og tidligere forventede tidslinjer.

I slutten av juli ble det meldt at Storbritannia bestemte seg for å avslutte bevilgningen til en klinisk studie av Covid-19-ACCORD. I denne studien var BerGenBios bemcentinib en ledende legemiddelkandidat.

BerGenBio skriver i andrekvartalsrapporten at de nå er i senfasen av å sponse en lignende studie til ACCORD i et land med høy Covid-19-forekomst.

BerGenBios meldte også i en egen melding tirsdag morgen at Bemcentinib nå oppfyller effektendepunktet i BERGAMO fase II-forsøk hos pasienter med høyrisiko myelodysplastiske syndromer eller akutt myeloide leukemi.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

Her er rapporten og presentasjonen.

BerGenBio

 
(Mill. kr) 2. kv./20 2. kv./19
Driftsinntekter 0,00 0,00
Driftsresultat -64,72 -51,97
Resultat før skatt -67,28 -52,79
Resultat etter skatt -67,28 -52,79

BerGenBio

 
  • Bioteknologiselskap som utvikler legemiddelkandidater mot de fleste aggressive kreftformer. 
  • Har hovedkontor i Bergen. 
  • Driver også med klinisk utvikling i Oxford, Storbritannia. 
  • Adm. dir. er Richard Godfrey. 
  • Største aksjonær er Trond Mohns Meteva.