<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ingen inntekter for digital urinmåler

Økt bemanning og selvstendighet gir økte kostnader for Observe Medical, som tidligere var en del av Navamedic.

    Publisert 18. aug. 2020 kl. 10.52
    Oppdatert 18. aug. 2020 klokken 11.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 218 ord
    PÅ EGNE BEN: Observe Medical ble skilt ut fra Navamedic og notert på Oslo Axess i november i fjor. Her adm. direktør Björn Larsson. Foto: Iván Kverme

    Observe Medical fikk i andre kvartal et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på minus 6,3 millioner kroner, mot et underskudd på 2,8 millioner i andre kvartal i fjor.

    Selskapet, som har den digitale urinmåleren Sippi i tidlig kommersialiseringsfase, hadde ingen inntekter i andre kvartal i år. Det vises til at selskapet stadig er i en lanseringsfase og at coronapandemien har gått noe ut over dets salgsaktiviteter.

    I tilsvarende periode i fjor beløp inntektene seg til cirka 33.000 kroner.

    Se webcast fra selskapets kvartalspresentasjon.

    Observe Medical

     
    (Mill. kr) 2. kv./20 2. kv./19
    Driftsinntekter 0,0 0,0
    Driftsresultat -7,1 -3,9
    Resultat før skatt -10,1 -4,4
    Resultat etter skatt -10,1 -4,4

    Selvstendighet koster

    Driftskostnadene økte imidlertid, fra 2,3 til 6,2 millioner kroner.

    Selskapet forklarer utviklingen med økt bemanning og at det nå er et selvstendig selskap etter utskillelsen fra Navamedic i fjor.

    Navamedic er imidlertid fortsatt største eier i Observe Medical, med 21,7 prosent av aksjene. Ingerø Reiten Investment Company har 20,3 prosent av aksjene.

    Sippi-utsikter

    Det opplyser at det har vært fullt ut operativt gjennom coronapandemien, men at reiserestriksjoner og det at helsetjenesteleverandører har vært opptatt med å håndtere pandemien har medført enkelte begrensninger i Sippi-lanseringen.

    Observe Medical holder imidlertid på estimatet om et markedspotensial for Sippi på opptil 500.000 grunnenheter og 30 millioner engangsenheter pr. år samt forventningen om at sterk etterspørsel er ventet i årene som kommer.

    Selskapets rapport for andre kvartal kan leses her.