Ny vår i Vistin Pharma

Vistin Pharma økte både topp- og bunnlinje kraftig i andre kvartal. – Vi er veldig fornøyde og alt har egentlig gått i riktig retning, sier finansdirektøren.

STERKT: Konsernsjef Kjell-Erik Nordby i Vistin Pharma la frem et EBITDA-resultat som var 58 prosent høyere enn i fjor. Foto: Eivind Yggeseth
Helse

Vistin Pharma skulle tjene store penger på oljetrading med Øystein Stray Spetalen i spissen, men det endte i fiasko. Nå går selskapet tilbake til røttene med å rendyrke produksjon av metformin, som blant annet brukes til behandling av diabetes.

– Jeg vil si at vi alltid har hatt fokus på metforminproduksjonen, men nå blir det enda lettere å fokusere 100 prosent på det, sier finansdirektør Alexander Karlsen i Vistin Pharma.

Fredag la selskapet frem andrekvartalstall, og tallene må anses som svært gode. Omsetningen økte fra 61 til 73 millioner kroner, mens driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) fra farmasivirksomheten kom inn på nesten 21 millioner kroner. Det er 58 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

– Vi er veldig fornøyde og alt har egentlig gått i riktig retning med økt salgsvolum, god etterspørsel, og drahjelp fra en svak krone og en rekke effektiviseringstiltak, sier Karlsen.

Og tallene ble godt mottatt av investorene. Fredag klokken 14.40 var Vistin Pharma-aksjen opp over 15 prosent til 16,70 kroner.

Investerer 100 mill.

I dag har Vistin Pharma en årlig produksjonskapasitet på 3.500 tonn metformin årlig og kapasiteten er sprengt. Derfor skal selskapet investere 100 millioner kroner i en ny produksjonslinje i Kragerø, som skal løfte kapasiteten til 7.000 tonn årlig.

– Vi hadde offisielt kickoff nå på onsdag, så vi er i rute. Det er snakk om en fastpriskontrakt, så vi er komfortable på investeringskostnaden. Vi forventer at produksjonslinjen vil være klar i andre kvartal 2022, sier finansdirektøren.

Vistin Pharma

(Mill. kr)2. kv./202. kv./19
Driftsinntekter73,061,1
EBITDA*20,913,3
Resultat før skatt26,60,5
Resultat etter skatt20,70,4

* Fra farmasivirksomheten

 Vistin Pharma skal brukes eksisterende kontantbeholdning og fremtidig kontantstrøm for å finansiere utbyggingen. 

– Vi har en sterk balanse, så det skal gå fint, sier Karlsen.

Ved utgangen av andre kvartal hadde Vistin Pharma ingen rentebærende gjeld og en kontantbeholdning på 109 millioner kroner. Egenkapitalen er priset til 741 millioner kroner på Oslo Børs, mens selskapsverdien (EV) er på 632 millioner kroner. 

vistin pharma
Nyheter
Helse
Børs