Denne milliardæren fra Italia er viktig for coronvaksine i Norge

Den italienske milliardæren Sergio Stevanatos selskap skal hjelpe Norge i forbindelse med coronavaksinen.

FAMILIE: Stevanato Group med Sergio Stevanato i midten, og sønnene Franco (konsernsjef) og Marco (visepresident). Selskapet jobber med å utvikle tynne, sterile glass. Foto: Stevanato Group
Helse

Sergio Stevanato er ifølge Forbes verdt rundt 1,8 milliarder euro. Hans far Giovanni grunnla selskapet Stevanato Group, hvor Sergio nå er president. 

Sønnen Franco er konsernsjef, mens den andre sønnen Marco er visepresident i selskapet. Sønnenes formue er verdt rundt 400 millioner euro. 

Stevanato Group jobber med å produsere tynne, tynne glass som er sterile og tåler å bli fraktet i fly, båter og lastebiler. Det kreves for å sende og oppbevare vaksiner.

Ifølge Forbes signerte Stevanatos Group i juni en avtale med Norge gjennom  CEPI-organisasjonen om leveranse av glass til åoppbevare dosene med coronavaksiner.

Mens pandemien herjet som verst i våres i Italia, holdt Stevanato Group åpent i Piombino Dese, et stykke utenfor Venezia. Rundt hundre ansatte jobbet videre med munnbind i tre ulike skift døgnet rundt.

– Hver lørdag og søndag, selv i påsken, gikk jeg på jobb med mine ansatte, sier Franco Stevanato, konsernsjef i selskapet, til Forbes.

Selskapet har ansatt rundt 600 arbeidere i løpet av første halvår i 2020. Selskapet har også avtalt samarbeid med Moderna og Oxford University. 

coronavaksine
Nyheter
Helse