KjøpLogg inn

BerGenBio får corona-godkjennelse i Sør-Afrika

BerGenBio skal starte fase 2 med forsøk av Bemcentinib mot coronaviruset i Sør-Afrika.

Publisert 11. sep. 2020 kl. 15.28
Oppdatert 11. sep. 2020 klokken 15.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
UTVIKLING: For Trond Mohns BerGenBio.   Foto: NTB Scanpix

Det melder BerGenBio   få minutter etter at handelen ble stoppet i aksjen på Oslo Børs fredag ettermiddag. Handelen i aksjen startet straks opp igjen. Den steg da umiddelbart 12,80 prosent til 37 kroner.

Det Trond Mohn-dominerte selskapet driver med biofarmasøytikk. BerGenBio har fredag mottatt regulatorisk godkjenning fra South African Health Products Regulatory Authority (SAHPRA) for å fortsette med selskapets klinisk fase 2-studie. Studien skal vurdere effekten og sikkerheten av bemcentinib for behandling av COVID-19 hos innlagte pasienter.

Studien skal registrere 120 innlagte pasienter med coronaviruset. 60 av disse vil få bemcentinib (som monoterapi eller i kombinasjon med standard behandling) og 60 pasienter i en kontrollgruppe (som kun mottar standard behandling) på fem steder i Sør-Afrika, ifølge børsmeldingen.

 Om BerGenBio får godkjennelse fra Regional Etisk Komité i Norge, vil studien med de første pasientene starte så fort som mulig. 

BerGenBio varsler at det også er i oppstartfasen for å utvide studier på flere sykehus i India, og antyder at det vil komme en ny oppdatering snarlig.