AstraZeneca gjenopptar vaksinetestingen: – Rutinemessig stans i testingen

Legemiddelprodusenten AstraZeneca gjenopptar den kliniske testingen av coronavaksinen som ble stanset etter at en testperson i Storbritannia ble syk.

Publisert 12. sep. 2020 kl. 15.53
Oppdatert 12. sep. 2020 klokken 16.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
TESTING: Astra Zeneca gjenopptar testingen av coronavaksine etter noen dagers pause. Foto: Dreamstime

Fase 3-studiene for AstraZenecas coronavaksine er gjenopptatt i Storbritannia etter at de ble stoppet tidligere denne uken på grunn av sikkerhetsproblemer, ifølge selskapet lørdag.

AstraZeneca sa at det mottok bekreftelse fra Storbritannias medisinske helsemyndighetsmyndighet om at det var trygt å gjenoppta de kliniske studiene.

Dette er «standard prosedyre utløste en frivillig pause slik at uavhengige komiteer og interne regulatorer skal kunne gjennomgå sikkerhetsdataene», skriver selskapet. Testingen i Storbritannia kan gjenopptas, men status for testing andre steder er fremdeles usikker.

«Selskapet vil fortsette å jobbe med helsemyndigheter over hele verden og få beskjed når andre kliniske studier kan fortsette», sa AstraZeneca i en uttalelse.

AstraZeneca sa tirsdag 8. september at forsøkene ble stoppet av sikkerhetshensyn. 

«Dette er en rutinemessig handling som må skje når det er en potensielt uforklarlig sykdom i en av forsøkene, mens den blir undersøkt, slik at vi opprettholder integriteten til forsøkene. I store tester som denne, vil sykdommer skje ved en tilfeldighet, men må vurderes uavhengig for å kontrollere dette nøye», sa selskapet den gangen.