WHO hyller AstraZeneca for vaksinepause

Vil ha sikkerhet i sentrum. 

Publisert 15. sep. 2020 kl. 14.42
Oppdatert 15. sep. 2020 klokken 14.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 104 ord
FÅR ROS: WHO likte godt at AstraZeneca satte vaksinestudien på pause da en av deltagerne ble uforklarlig syk.  Foto: Bloomberg

Verdens helseorganisasjon sa tirsdag at beslutningen fra AstraZeneca om å stoppe den globale studien av sin eksperimentelle coronavaksine etter en uforklarlig sykdom, viser at selskapet prioriterer sikkerhet, skriver Reuters. 

– Dette er hva vi vil se i et forsøk, og dette er et veldrevet forsøk. Sikkerhet er alltid kritisk. Det er avgjørende, og de har sett på det på en passende måte, sier Margaret Harris i WHO til journalister i Genève. 

På spørsmål om hvordan hun reagerer på eksperimentell bruk av covid-19-vaksiner i Kina og Russland, svarer hun at WHO gjerne vil sette vaksinene, og resultatene deres, opp mot hverandre for å se hvordan det går.