Kjøper 100 millioner vaksinedoser

Kjøperen skal visstnok bli offentliggjort i løpet av onsdagen. 

Publisert 16. sep. 2020 kl. 12.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
MÅ GODKJENNE: Indiske myndigheter må gi tommelen opp før et stort, børsnotert selskap kan kjøpe den russiske vaksinen. Her Russlands president Vladimir Putin (t.h.) sammen med Indias statsminister Narendra Modi på St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) i 2017.  Foto: Bloomberg

Russlands pensjonsfond har inngått en avtale om å selge 100 millioner doser av deres coronavaksine, Sputnik-V. 

Kjøperen skal være et stort farmasøytisk børsnotert selskap i India, som visstnok skal bli kjent i løpet av onsdagen, skriver Reuters.

Trenger godkjenning

Det er forventet at man skal foreta kliniske studier av vaksinen i India sammen med det indiske legemiddelselskapet. Både studiene og selve kjøpsavtalen avhenger av godkjenning fra indiske myndigheter. 

Ifølge Reuters har Det russiske investeringsfondet (RDIF) har allerede inngått avtaler om vaksineforsyning med Kasakhstan, Brasil og Mexico, og har fått en produksjonsavtale med India om å produsere 300 millioner doser av Sputnik-V-vaksinen der.

Russland har kalt Sputnik-V den første vaksinen mot coronavirus som er blitt registrert i verden. Storskala forsøk, kjent som fase III, som involverte minst 40.000 mennesker, ble lansert i Russland 26. august, men er ennå ikke ferdigstilt.