Professor: – Forskjellige covid-vaksiner til forskjellige aldersgrupper kan bli nødvendig

Vanskelig å finne fasiten: – Problemet med dette viruset er kompleksiteten.

Publisert 16. sep. 2020 kl. 13.14
Oppdatert 16. sep. 2020 klokken 13.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord

Over hele verden jobber forskere på spreng for å finne en vaksine til coronaviruset Covid-19.

Men samtidig som man kjenner symptomene på andre beslektede virus godt, har Covid-19 vist seg å være vanskelig å knekke.

– Mens de mer vanlige coronavirusene oppfører seg som en vanlig forkjølelse, fører Covid-19 til en salig blanding av symptomer og bivirkninger, sier professor Jonathan Heeney ved Cambridge University til Bloomberg.

Foreløpig har det vært vanskelig for forskere å avdekke hvorfor viruset angriper cellene så ulikt fra andre beslektede virus.

Han peker på at flere av pasientene som har blitt hardest rammet av Covid-19 blant annet har slitt med kognitive funksjoner i lang tid etter selve sykdomsforløpet.

– Problemet med dette viruset er at det ikke bare er en respiratorisk infeksjon, det fører til infeksjon i mange ulike organer. Noen får kognitive problemer i etterkant, noen får blodpropper, noen får nyresvikt, sier Heeney.

Sykdommen ser ut til å ramme forskjellige aldersgrupper veldig forskjellig, og dette tror professoren kan føre til at forskjellige aldersgrupper trenger forskjellig hjelp mot viruset.

– Det er godt mulig at vi vil trenge forskjellige vaksiner til de forskjellige aldersgruppene, sier han.

Se hele intervjuet med professor Heeney øverst i artikkelen.