SoftOx opplyste ikke om opsjonene til professor Thomas Bjarnsholt

Professor Thomas Bjarnsholt var full av lovord om SoftOx's inhalasjonsstudier i en børsmelding forrige fredag. Men selskapet skrev ikke at han eier 20.000 opsjoner.

TILSTREKKELIG: Adm. direktør Geir Hermod Almås i SoftOx mener børsmeldingen var tydelig merket med professor Thomas Bjarnsholts koblinger til selskapet. Foto: Iván Kverme
Helse

Fredag steg SoftOx  54 prosent på Merkur Market etter at det meldte om resultater fra inhalasjonsstudier på minigris. 

I børsmeldingen hevdet SoftOx at studien viser lovende resultater med tanke på å videreutvikle selskapets teknologi til en behandling for infeksjoner i luftveiene, inkludert Covid19-pasienter.

«Denne teknologien er unik, den er enkel og usedvanlig effektiv. Jeg er overbevist om at vi står overfor et gjennombrudd i behandlingen av vanskelige infeksjoner. Vi har sett på effekten av SoftOx-løsning i luftveiene og dette kan være løsningen verden venter på, som kan spille en viktig rolle i behandling av pågående og fremtidige epidemier og pandemier», uttalte professor Thomas Bjarnsholt ved Universitet i København i børsmeldingen.

Nederst i meldingen sto det at Bjarnsholt er medlem i selskapets «Scientific Advisory Board» og i perioder har oppdrag som konsulent for SoftOx.

Tilstrekkelig merking

Det ble imidlertid ikke opplyst at han sitter på 20.000 opsjoner, som har en verdi på i overkant av 1,4 millioner kroner i dag.

– Burde dere opplyst om opsjonene for at investorer skal kunne vurdere hans habilitet og uavhengighet?

– Vi opplyste om at han er medlem i vårt rådgivningspanel og i perioder har konsulentoppdrag for oss. Jeg vurderte det til å være tilstrekkelig siden det er vanlig å eie litt opsjoner når man er konsulent, sier adm. direktør Geir Almås i SoftOx.

Det var nyhetsbrevet BørsXtra som først omtalte opsjonene til professoren. Mandag korrigerte SoftOx-aksjen ned 12 prosent til 71 kroner. Det priser selskapet til 548 millioner kroner.

SOFTOX-ME
softox
softox solutions
Geir Almås
Nyheter
Helse
Børs