Investorer går i kø mot Lifecare-aksjen

Etter nyheten om at det Merkur-noterte helseselskapet Lifecare kan stå i startgropen for en revolusjon for en ny type diabetesbehandling har investorer kjøpt aksjer med begge hendene. Og aksjekursen har skutt i været.

MEDVIND: Lifecare-ledelsen bekrefter at selskapet har fått en rekke nye aksjonærer den siste uken.  Her med daglig leder Joacim Holter (f.v.), driftsdirektør Rune Frisvold og tidligere styreleder Christian Saure. Foto: NTB
Helse

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt veldig positiv respons både fra nye og eksisterende investorer, sier driftsdirektør Rune Frisvold i Lifecare til Finansavisen.

Etter at selskapet for en snau uke siden publiserte at Lifecares sensorteknologi er sentral i et forskningsprosjekt som mottar 43 millioner kroner i EU-støtte har interessen nærmest eksplodert.

– Vi har fått en rekke nye aksjonærer i perioden, bekrefter Frisvold.

I tillegg har aksjekursen steget kraftig. Siden mandag har kursen steget fra 5,5 kroner til 8,65 kroner på det høyeste. Selv etter en kursnedgang torsdag og fredag har aksjen lagt på seg 50 prosent bare denne uken. I 2020 har kursen steget mer enn 110 prosent.

Femdoblet daglig omsetning

Den daglige gjennomsnittlige omsetningen i det bergensbaserte helseselskapet har siden nyttår vært på 4,5 millioner kroner. Frem til starten av oktober var det i 2020 omsatt aksjer for 768 millioner kroner. 

BANEBRYTENDE: Illustrasjon viser hvordan den grunnleggende teknologien Sencell skal fungere. Foto: Lifecare

Men etter at selskapet nå kan være i startfasen av å utvikle et nytt produkt, med 10 til 15 prosent av verdens befolkning som potensielle kunder, har omsetningen eksplodert.

– Markedet har stor tro på at Lifecare sin kjerneteknologi kan bidra til å gjøre hverdagen enklere for personer med diabetes, både gjennom utvikling av vår avanserte nanosensor Sencell som skal implanteres i underhuden ved håndleddet og måle glukosenivået kontinuerlig, og i tillegg nå gjennom EU-prosjektet Forgetdiabetes som har som målsetning å utvikle en kunstig bukspyttkjertel basert på Lifecares sensorteknologi, sier Frisvold.

Bare denne uken har det i snitt blitt omsatt Lifecare-aksjer for omtrent over 26 millioner kroner hver eneste dag. Totalt har det blitt omsatt aksjer for over 132 millioner kroner på én uke.

Går ikke alene

MT Forskningsprosjektet Lifecare er med i har navnet «Forgetdiabetes», og har som mål å levere nettopp det; gjøre hverdagen enklere for personer med diabetes type 1.

«I dag må de fleste personer med diabetes bruke målesensorer som er basert på en 40 til 50 år gammel teknologi. De stikker seg i fingeren for å måle blodsukkernivå, og tilfører deretter kroppen insulin ved å sprøyte dette inn i underhudsvæsken, enten med en insulinpenn eller pumpe. Det er tungvint og ubehagelig. Vi ønsker å gjøre noe med det,» sa Frisvold om prosjektet. 

Forgetdiabetes har fått til sammen 3,9 millioner euro, drøyt 43 millioner kroner, i støtte fra en FET Proactive-utlysning under EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horisont 2020.

Støtten er fordelt på syv aktører, der Lifecare selv får rundt 570.000 euro, nær 6,3 millioner kroner. Utvikling, gjennomføring og testing av teknologien er beregnet til rundt 4,5 år.

«Forgetdiabetes vil kommersialiseres når forskningsprosjektet er ferdigstilt i 2025. Lifecare er den eneste kommersielle aktøren i dette forskningsprosjektet,» har Frisvold tidligere sagt til Finansavisen.

lifecare
rune frisvold
forgetdiabetes
Nyheter
Helse
Børs