<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil kjøpe svensker for 6 millioner

Med det svenske kjøpet ser Observe Medical mulighet for raskere markedsføring av urinmåleren Sippi i Norden.

    Publisert 16. okt. 2020 kl. 09.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 204 ord
    SER SIPPI-MULIGHETER: Adm. direktør Björn Larsson i Observe Medical. Foto: Iván Kverme

    Observe Medical OBSERV har inngått en avtale om å overta svenske Sylak, opplyser selskapet fredag.

    Avtalen er ikke en bindende avtale, men en innledende avtale som gir Observe Medical eksklusiv rett til å ta over samtlige aksjer i Sylak til vilkår som verdsetter det svenske selskapet til 6 millioner svenske kroner på kontant- og gjeldfri basis.

    Sylak, som distribuerer anestesiprodukter og produkter til intensivavdelinger i Sverige, inkludert produkter som er komplementære til Observe Medicals Sippi-serie, eies i dag av ABIGO Medical. Omsetningen i fjor nådde 13,4 millioner svenske kroner.

    Observe Medical mener selskapets kommersielle organisasjon og tilhørende «go-to-market»-evner i Norden vil bli vesentlig styrket med et kjøp av Sylak. Adm. direktør Björn Larsson peker på at Sylak vil bidra til å intensivere markedsføringen av den digitale urinmåleren Sippi i Norden.

    Gjennomføring innen to uker

    Etter en eventuell overtagelse vil Sylak-virksomheten bli utvidet til å dekke Norge og resten av Norden samt begge selskapers produktporteføljer.

    Observe Medical vil finansiere kjøpet med eksisterende cashbeholdning.

    Før en endelig overtagelsesavtale vil Observe Medical gjøre en due diligence i Sylak. Selskapet må også komme til enighet med ABIGO Medical om endelige vilkår.

    Det er ventet at transaksjonen vil kunne bli gjennomført rundt 30. oktober.