<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Positive svar for Ultimovacs

Oppmuntrende signaler for kreftvaksine.

    Publisert 19. okt. 2020 kl. 08.42
    Oppdatert 19. okt. 2020 klokken 13.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord
    POSITIVT: Adm. direktør hos Ultimovacs, Carlos de Sousa. Foto: Ultimovacs

    Ultimovacs ULTIMO har fått positive svar på overlevelsesdataen fra fase 1-testen av vaksinekandidaten UV1 i behandling av lungekreftpasienter. Det opplyser selskapet gjennom en børsmelding mandag. 

    Resultatene er en bekreftelse sikkerheten og toleransen for vaksinen, og viser oppmuntrende signaler om langvarig overlevelsesfordel.

    Trygg behandling

    – Ultimovacs har hentet inn en økende mengde kliniske data som viser en sterk sikkerhets- og toleranseprofil for UV1 og en rekke foreløpige virkningssignaler i flere kreftindikasjoner, som alle støtter videreutviklingen av vår kreftvaksinekandidat, sier Carlos de Sousa, adm. direktør i Ultimovacs. 

    de Sousa mener de langsiktige oppfølgingsresultatene viser at behandling med UV1 er trygg både på innføringstidspunktet og gjennom hele oppfølgingsperioden på minst fem år.

    I studien ble totalt 18 ikke-småcellet lungekreftpasienter med sykdom som ikke hadde utviklet seg etter å ha fått hvert fall andre behandlingrunde med cellegift, deltatt i UV1-monoterapi som vedlikeholdsbehandling. Resultatene av studien inkluderte sikkerhet og toleranse for UV1 og første tegn på klinisk respons. Gjennom oppfølgingsperioden opplevde ingen av pasientene uventede sikkerhetsproblemer knyttet til UV1, og ingen av pasientene som er i live etter fem år har fått annen immunterapi etter vaksinasjonen.

    Ultimovacs 

     
    • Kreftvaksineselskap med hovedkontor i Oslo. 
    • Adm. direktør er Carlos de Sousa.
    • Største aksjonær er Bjørn Rune Gjelsten gjennom Gjelsten Holding.