Veksten avtar for biotek-selskap

Godt kvartal for ArcticZymes, men farten avtar. Gikk for første gang over 100 millioner i omsetning.

BUNNSOLID: Konsernsjef Jehtro Holter (t.v) og finansdirektør Børge Sørvoll i ArcticZymes Technologies har lykkes med å jage lønnsomhet Foto: ArcticZymes Technologies
Helse

ArcticZymes Technologies   leverte et bunnsolid tredje kvartal, sammenlignet med fjoråret. Bunnlinjen ble løftet fra minus til pluss, inntektene økte og kostnadene gikk ned. 

Sammenligner vi med andre kvartal ser vi imidlertid at tallene er noe svakere enn ved første øyekast.

Inntektene i tredje kvartal økte fra 24 millioner i 2019 til 31,6 millioner i 2020. I andre kvartal var imidlertid driftsinntektene på 44,9 millioner. Utgiftene kuttet med nesten 2 millioner; fra 23,2 millioner til 21,5 millioner kroner.

Det ga et driftsresultat på 9,1 millioner mot negative 520.000 i fjor. I andre kvartal endte driftsresultatet imidlertid på 26,2 millioner. Bunnlinjen ble også snudd fra minus til pluss og endte også 9,1 millioner i pluss, opp fra et tap på 281.000 kroner i fjor. Også her var andre kvartal vesentlig bedre med 25,7 millioner i pluss.

Coronaviruset har, i rak motsetning til de fleste andre selskaper, hatt positiv innvirkning på ArcticZymes, men i tredje kvartal har farten avtatt. Pandemien har gjort at selskaper som forsøker å fremstille en vaksine mot viruset kjøper ArcticZymes' produkter i diagnosene og testene sine.  

Selskapets mål for 2020 var å sørge for lønnsomhet. Med et så sterkt tredje kvartal som selskapet leverer nå, er det så godt som sikret. Coronaviruset har en positiv påvirkning og selskapet venter fortsatt vekst, ifølge kvartalsrapporten.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

ArcticZymes Technnologies

(Mill. kr)3. kv./203. kv./19
Driftsinntekter31,624
Driftsresultat9,1-0,5
Resultat før skatt9,1-0,3
Resultat etter skatt9,1-0,3