<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gentian Diagnostics med resultater fra coronarelatert studie

    Publisert 20. nov. 2020 kl. 10.46
    Oppdatert 20. nov. 2020 klokken 11.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord
    Foto: Gentian

    Gentian Diagnostics GENT-ME har lagt frem resultatene fra en studie utført i samarbeid med Charité – Universitätsmedizin Berlin og Labor Berlin, opplyses det i en børsmelding.

    Studien har vurdert ytelsen til kalprotektin som prediksjon av alvorlige hendelser, som f.eks. innleggelse på intensivavdeling, multiorgansvikt og dødelighet hos pasienter med covid-19.

    66 pasienter med mistanke om covid-19-smitte ble registrert i studien. Ved bruk av PCR-testing i svelgepinneprøver ble 47 pasienter testet som negative, mens 19 av dem ble diagnostisert med covid-19. Ytelsen til kalprotektin ble sammenlignet med ytelsen til rutinemessig brukte biomarkører som laktat, C-reaktivt protein (CRP) og procalcitonin (PCT).

    Resultatene viste høy ytelse av kalprotektin i prediksjon av multiorgansvikt og opptak til intensivavdeling, og ifølge meldingen hevder dataene derfor i sterk grad at kalprotektin kan representere et tillegg til biomarkørrepertoaret.

    Konklusjonen fra studien støtter ifølge meldingen kalprotektin som en ny og nyttig diskriminator hos pasienter med covid-19 med hensyn til sykdomsutfall.