Pfizer og Biontech vil søke om nødgodkjenning fredag

De to helsegigantene Pfizer og Biontech vil søke om nødgodkjenning for deres vaksinekandidat fredag.

Helse

Pfizer og Biontech vil søke om nødgodkjenning hos amerikanske helsemyndigheter fredag for deres vaksinekandidat, melder Pfizer i en pressemelding

Det vil kunne føre til bruk av vaksinen hos høyrisikogrupper i USA innen midten til slutten av desember i år.

Søknaden er basert på en vaksineeffektivitetsrate på 95 prosent og kliniske fase 3-studier hos deltakere uten tidligere SARS-CoV-2-infeksjon. Studien har hittil registrert 43.661 deltakere, hvorav 41.135 deltakere har mottatt en ny dose av vaksinekandidaten 13. november. 

Kritisk milepæl

«Søknaden representerer en kritisk milepæl for å levere en Covid-19-vaksine globalt. Vi har nå et fullstendig bilde av både effektiviteten og sikkerhetsprofilen til vaksinen, noe som gir tillit til potensialet», uttaler Dr. Albert Bourla, styreleder og adm. direktør i Pfizer, i pressemeldingen. 

Selskapene har allerede startet løpende innleveringer med flere reguleringsbyråer over hele verden, inkludert EMA og Medicines & Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) i Storbritannia. 

Pfizer og Biontech har til hensikt å sende inn søknader til andre reguleringsbyråer over hele verden de neste dagene, fremgår det av meldingen.  

De to selskapenes samlede produksjonsnettverk har potensial til å levere inntil 50 millioner vaksinedoser globalt i 2020, og inntil 1,2 milliarder doser innen utgangen av 2021. I anslagene tas det forbehold om klinisk suksess, produksjonskapasitet og godkjenninger fra myndighetene. 

Nyheter
Helse
Børs