Høyeste dødstall i USA siden mai

Smittetallene og antallet døde i USA tirsdag var de høyeste på en dag siden begynnelsen av mai.

CORONA: Antallet døde i USA, som følge av Covid-19, er tilbake på nivåene fra begynnelsen av mai. Foto: Dreamstime
Helse

Det ble registrert 176.439 nye smittede og minst 2.203 døde i USA på tirsdag, ifølge New York Times tracker. Antallet døde på en dag er det høyeste siden tidlig i mai. Rekorden på antall coronadødsfall på en dag i USA lyder på 2.603 fra 15. april.

De høye tallene må også sees i sammenheng med at det nå testes langt flere enn tidligere. Bare siden starten av november har antallet tester pr. dag økt fra 1,1 millioner til 1,7 millioner, ifølge Marketwatch.

Ni stater hadde ifølge en Washington Post analysis samme dag rekordantall i antallet døde på en dag; Ohio, Washington, Indiana, Missouri, Wisconsin, Oregon, Maine, Alaska og Nord Dakota.

Ifølge data samlet inn av Johns Hopkins University  ligger USA på topp både i antall smittede og døde, med henholdsvis 12,6 millioner og 260.591. Til sammenligning har en vanlige influensasesongen krevd mellom 12.000 og 61.000 liv årlig i USA siden 2010, ifølge CDC data, melder Marketwatch.

covid-19
Nyheter
Helse
Børs