Bestiller fly for vaksinedistribusjon

United Airlines har begynt å bestille charterfly for å distribuere Pfizers coronavaksine.

SKAL DELE UT: United Airlines. Foto: Bloomberg
Helse

Det amerikanske flyselskapet begynte på fredag å booke charterfly for å få doser av Pfizers og BioNTechs covidvaksine klar for rask distribusjon, hvis vaksinekandidaten er godkjent av tilsynsmyndigheter, skriver Wall Street Journal. 

Legemiddelprodusentene sendte fredag inn en søknad om godkjenning til nødbruk hos Mattilsynet i USA (FDA). Det er den første vaksinekandidaten son har gjort det. 

Ifølge Marketwatch har Pfizer lagt opp til at ting skal gå fort, hvis vaksinen blir godkjent i USA og andre steder rundt om i verden,. Legemiddelkjempen har lagt opp en distribusjonsplan som inkluderer både eksisterende og nye kjølelagringssteder i ISA og Europa, i tillegg til en haug med lastefly og lastebilturer hver dag.

Vaksinen skal ha en effektivtetsgrad på 95 prosent. 

pfizer
biontech
covid-19-vaksine
united airlines
Nyheter
Helse
Børs