San Francisco forbyr røyking hjemme

Myndighetene i San Francisco har besluttet å forby røyking innendørs i boliger for å beskytte ikke-røykere. Men å røyke en rev blir fortsatt lov.

Publisert 3. des. 2020 kl. 14.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
MARIHUANA DERIMOT: Det blir forbudt å røyke tobakk hjemme i San Francisco, men røyking av marihuana blir fortsatt lov. Foto: NTB

Forbudet ble vedtatt med ti stemmer mot én, og San Francisco blir dermed den største byen i California med et slikt forbud.

Forslaget gikk først ut på å forby røyking av marihuana innendørs, men det ble omarbeidet til kun å gjelde tobakk etter at cannabis-aktivister framholdt at de ville miste sin eneste lovlige adgang til å røyke siden det er forbudt å røyke marihuana på offentlig sted.

De som er imot forbudet, sier det krenker deres rettigheter i egne hjem, mens tilhengerne mener det er viktig å beskytte ikke-røykere, særlig dem som bor trangt.

Over 480.000 mennesker dør årlig av sigarettrøyking i USA, inkludert over 41.000 ikke-røykere som utsettes for andres røyk.

I henhold til loven skal ordensmyndighetene først få folk til å forstå og slutte å røyke. På sikt vil lovbrudd bli straffet med bøter på 1.000 dollar dagen.