<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo får alle dosene når Moderna-vaksinen kommer til Norge tirsdag

Tirsdag kommer de 4.000 første dosene av Modernas coronavaksine til N orge. De skal brukes i Oslo og vaksinere eldre i risikogruppen.

Publisert 11. jan. 2021 kl. 15.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
Oslo 20200301. Folkehelseinstituttet inviterer til mediemøte i forbindelse med koronaviruset hos Folkehelseinstituttet, ved områdedirektør Geir Bukholm. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB Scanpix

Fra før er Pfizer/Biontechs vaksine tatt i bruk i Norge. Folkehelseinstituttet opplyser at de er glade for at enda en vaksine nå er tilgjengelig.

Oslo har bedt om at vaksinestrategien endres og hovedstaden prioriteres. Oslo får alle Moderna-dosene som kommer tirsdag.

– Det er et ganske begrenset antall doser nå. Det er 4.000 nå og 6.000 om 14 dager. Vi tenker at det er hensiktsmessig å sende dem til et sted som kan nyttiggjøre seg av disse dosene ganske raskt, sier områdedirektør Geir Bukholm i FHI til VG.

Han vil ikke kalle det en endring av vaksinestrategien. I alt får Norge 67.000 doser av Moderna-vaksinen i januar og februar.

(©NTB)