Pfizer-vaksinen effektiv mot britisk mutasjon

Like effektiv mot begge versjoner av viruset, viser studie gjennomført av Pfizer og BioNTech.

FUNKER MOT MUTASJON: Her fra et massevaksinasjonssenter i Tel Aviv, Israel. Ifølge helseminsteren Yuli Edelstein planlegger Israel å ha vaksinere 70-80 prosent av befolkningen innen april eller mai. Foto: Bloomberg
Helse

Coronavaksinen som er utviklet av Pfizer-BioNTech er etter alt å dømme like effektiv mot den det muterte viruset som ble først oppdaget i Storbritannia, som det er mot det originale viruset. Det viser en studie gjennomført av de to legemiddelselskapene. 

Studien, som ble publisert onsdag morgen og er ennå ikke blitt vurdert av andre fagfolk, viste «ingen biologisk signifikant forskjell i nøytraliseringsaktivitet» mellom laboratorietester på det opprinnelige coronaviruset og de muterte varianten som er blitt kjent som B.1.1.7., skriver CNBC.

I forrige uke opplyste Pfizer om at de på grunn av oppgradering av produksjonskapasitet, vil redusere vaksineleveransene til Norge og Europa i en periode fremover. Når oppgraderingen er gjennomført, vil selskapet kunne øke sin produksjon av vaksinene fra dagens 1,3 milliarder til 2 milliarder doser i året.