<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi kan stoppe pandemien på fire uker

Dr. Abraar Karan ved Harvard Medical School mener pandemien kan utryddes dersom man bruker masker i fire uker.

    Publisert 3. feb. 2021 kl. 13.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 179 ord

    Pandemien herjer med uforminsket styrke og flere og flere land stenger ned. Kina sliter med økte smittetall, som kan få konsekvenser for oljeprisen.

    Her i Norge ble det britiske mutantviruset oppdaget i Nordre Follo, og Oslo-området og nærliggende kommuner ble stengt ned.

    Nå er spørsmålet hvordan man kan slå ned på viruset raskt og effektivt. Vaksinene blir rullet så raskt det lar seg gjøre, men ekspertene stiller spørsmålstegn ved om det er raskt nok.

    – Dersom vi bruker en N95-maske til 5 dollar i fire uker vil vi stoppe pandemien, sier Dr. Abraar Karan ved Harvard Medical School til CNN.

    Joe Biden-administrasjonen har gjort det til en misjon og en prioritering å få folket til å bruke masker og benytter selv tøymasker, kirurgimasker og såkalte N95-makser, som luker ut hele 95 prosent av bakterier og partikler i luften. Det er mer enn kirurgimaskene, ifølge Karan. 

    – Det er en patriotisk handling å bruke maske, sier Biden. 

    Nå ønsker Karan at alle innbyggere skal få N95-masker, bruke dem i utsatte områder og stoppe pandemien. 

    Se hele videoen i videovinduet over.