<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FT: Moderna utvikler ny coronavaksine for mutert variant

Moderna har satt i gang forsøk på en ny coronavaksine etter at selskapet meldte at dets vaksine er mindre effektiv mot en mutert variant oppdaget i Sør-Afrika.

Publisert 25. jan. 2021 kl. 14.52
Oppdatert 25. jan. 2021 klokken 14.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
IKKE LIKE EFFEKTIV: Den godkjente coronavaksinen fra Moderna skal være seks ganger mindre effektiv mot den sør-afrikanske coronamutasjonen.  Foto: Dreamstime

Legemiddelselskapet Moderna, som er et av selskapene som har fått sin coronavaksine godkjent, har begynt utvikling av en ny vaksinevariant som skal være mer effektiv mot en mutasjon av viruset som opprinnelig ble funnet i Sør-Afrika. 

Det skriver Financial Times mandag.

Tester har vist at Modernas godkjente vaksine fungerer mot mutasjonen, dog med seks ganger mindre effektivitet enn mot den vanlige varianten.

Worst-case

Moderna-toppsjef Stépgane Bancel uttalte til Financial Times at selskapet forberedte seg på et "worst-case"-scenario, til tross for at Bancel selv ikke skal ha noen bekymringer om vaksinens effektivitet.

– Hvis noe må bli gjort innen sommeren vil vi gjøre noe, men vi kan ikke falle bakpå, skal han ha sagt til avisen.

– Vi ønsker ikke at viruset vinner, vi vil at menneskeheten vinner.

Moderna stiller seg som det første og foreløpig eneste vaksineutvikler som har satt i gang utviklingen av en coronavaksine som er rettet mot en virusmutasjon.