Navamedic lanserer nytt legemiddel

Selskapet viser til at det ikke har vært noe slikt reseptfritt legemiddel tilgjengelig til nå.

ANGRIPER UDEKKET OMRÅDE: Navamedic og adm. direktør Kathrine Gamborg Andreassen. Foto: Iván Kverme
Helse

 

Navamedic har lansert et reseptfritt legemiddel for lindring av symptomer ved nedre urinveisinfeksjoner, opplyser selskapet tirsdag. Navnet på legemiddelet er Cysticina.

Selskapet viser til at halvparten av norske kvinner i alderen 18 til 24 år har urinveisinfeksjon minst én gang i året, og at det til nå ikke har vært noe reseptfritt legemiddel tilgjengelig for lindring av symptomer ved milde, tilbakevendende infeksjoner.

– Urinveisinfeksjon er et plagsomt og ofte gjentagende problem for kvinner. Vi vet også at mange kvinner behandler plagene selv. Til nå har det dessverre vært få, gode reseptfrie alternativer i apotek for lindring av symptomene, og vi er derfor glade for at Cysticina nå blir tilgjengelig i Norge, sier Navamedic-sjef Kathrine Gamborg Andreassen i meldingen.