<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU vil hastegodkjenne mutasjonsvaksiner

EU melder søndag at vaksiner som skal bekjempe muterte versjoner av coronaviruset kan slippe hele godkjenningsprosessen, gitt at den er basert på en allerede godkjent vaksine.

    Publisert 14. feb. 2021 kl. 10.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 116 ord
    HAST: EU sier at coronavaksiner som utvikles av allerede godkjente vaksiner som skal fungere mot muterte versjoner, ikke lenger krever like strenge tester som for en helt ny vaksine. Foto: Dreamstime

    EU vil kunne hastegodkjenne vaksiner mot coronavirus tilpasset mutasjoner, sa EUs helsekommisjonær Stella Kyriakides i et avisintervju søndag, skriver Reuters.

    – Vi har nå bestemt at en vaksine som er forbedret av produsenten på grunnlag av den forrige vaksinen for å bekjempe nye mutasjoner, ikke lenger trenger å gå gjennom hele godkjenningsprosessen, sa hun til Bayern Augsburger Allgemeine.

    – Så det vil gå raskere å ha passende vaksiner tilgjengelig uten å gå på bekostning av sikkerheten.

    Moderna har tidligere uttalt at selskapet er i gang med å utvikle en ny vaksinevariant som skal være mer effektiv mot en mutasjon av viruset som opprinnelig ble funnet i Sør-Afrika.

    EU venter å ha vaksinert om lag 70 prosent av innbyggerne innen september.