<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Israelsk studie: 94 prosent færre coronatilfeller blant Pfizer-vaksinerte

Foreløpige forskningsresultater fra Israel viser at det var 94 prosent færre symptomatiske coronatilfeller blant vaksinerte, inkludert for dem over 70 år.

    Publisert 14. feb. 2021 kl. 22.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    ISRAEL: En israelsk soldat blir vaksinert tidligere i februar. Foto: NTB

    Den pågående studien, som skal slippe flere resultater i de kommende ukene, har kartlagt 1,2 millioner medlemmer i helseorganisasjonen Clalit. Halvparten hadde blitt vaksinert med Pfizer-vaksinen, mens den andre halvparten ikke hadde blitt vaksinert i det hele tatt.

    I gruppen som var vaksinert, var det 94 prosent færre symptomatiske covid-19-tilfeller, og 92 prosent færre fikk alvorlig sykdom, ifølge avisen Haaretz.

    Samtidig var vaksinen like effektiv i alle aldersgrupper, inkludert for dem over 70 år.

    De uvaksinerte som er med i forskningsprosjektet, er nøye utvalgt. Hver person skal på en rekke kriterier være lik en som er i den vaksinerte gruppen.

    3,8 millioner israelere har allerede blitt vaksinert med første dose, mens 2,4 millioner har fått begge. Israels innbyggertall er ni millioner mennesker, og landet har begynt å lette på den tredje nasjonale nedstengningen. Myndighetene tar sikte på å vaksinere alle over 16 år innen utgangen av mars.