Milepæl for Gjelstens kreftselskap

Ultimovacs starter behandlingen av den første pasienten i fase 1-studien i jakten på en prostatakreftvaksine. 

STØRTE EIER: Milliardær og næringslivsmannen Bjørn Rune Gjelsten er lastet opp i helseaksjer og eier rundt 20 prosent av Ultimovacs.  Foto: Ole Berg-Rusten
Helse

Ultimovacs   har startet behandling av den første pasienten i sin fase 1 TENDU-studie i jakten på et gjennombrudd for en prostatakreftvaksine.

Dette representerer starten på en klinisk evaluering av selskapets TET-plattform (Tetanus-Epitope Targeting), som åpner for produksjon av flere terapeutiske kreftvaksiner som kan brukes til å styrke og øke T-cellers respons på kreftceller.

Farmasiselskapet Ultimovacs jobber med utvikling av flere kreftvaksiner. 

Aksjen falt

Nyheten ble imidlertid ingen gamechanger i markedet, som sendte aksjen ned 4 prosent på svært lave volum, til 71,60 kroner.

Milliardæren Bjørn Rune Gjelsten er største aksjonær i selskapet. Gjennom Gjelsten Holding eier næringslivstoppen 19,3 prosent av Ultimovacs, som har en markedsverdi på 2,3 milliarder kroner på Oslo Børs.

FØRSTE PASIENT: Ultimovacs og toppsjef Carlos de Sousa er i gang med fase 1-studie av vaksine mot prostatakreft. Foto: Ultimovacs

Studien utføres ved Oslo universitetssykehus, og skal evaluere hvor trygg vaksinen er for prostatakreftpasienter som har fått tilbakefall etter radikal prostatektomi.

Selskapet forventer å gi sin første foreløpige avlesning fra studien innen utgangen av året.