Musts biotekselskap fortsatte nedturen

PCI Biotech holder fremdriften med pasientrekruttering til selskapets viktigste kreftstudie oppe, men det var ikke nok til å overbevise markedet.

OVERBEVISER IKKE: Konsernsjef Per Walday (i midten) i PCI Biotech er i siget med å rekruttere pasienter til kreftstudier, men overbeviser ikke markedet. Flankert av tidligere finansdirektør Christian Fekete (t.v.) og Anders Høgseth (t.h.).  Foto: Eivind Yggeseth
Helse

PCI Biotech   jobber med utvikling av kreftbehandlinger, og hadde følgelig knapt inntekter i fjerde kvartal. Med pågående kreftstudier i jakten på et gjennombrudd, endte resultatet naturlig i minus.

PCI Biotech utvikler og kommersialiserer nye terapier for behandling av kreft gjennom selskapets fotokjemiske internalisering (PCI) teknologiplattform.

Den medieskye milliardæren Erik Must og familien er største aksjonær gjennom investeringsselskapet Fondsavanse med i overkant av ti prosent av PCI Biotech-aksjene.

Biotekselskapets «kvartalsresultat» var nyheten om rekruttering av flere pasienter etter en viktig protokollendring, og åpning av nye studielokasjoner globalt.

Det var imidlertid ikke nok til å overbevise markedet, som sendte PCI-aksjen onsdag ettermiddag ned drøye 1,8 prosent, til 26,80 kroner.

Flere pasienter globalt

Selskapets hovedstudie fimaChem, som jobber spesifikt mot kreftceller, implementerte en protokollendring i kvartalet for å utvide pasientpopulasjon.

I tillegg meldte selskapet om at totalt 47 studielokasjoner var åpne ved utgangen av januar over hele EU, USA og Asia, og alle stedene opererer under den endrede protokollen.

Selskapet oppgir at det er indikasjoner på økende screening og påmelding til kreftstudiet etter endringen av protokollen og åpningen av asiatiske studielokasjoner. PCI Biotech forventer likevel ikke å se den fulle effekten av initiativene før covid-19-situasjonen forbedres.

En planlagt midlertidig analysen fra kreftstudien er ventet en gang mellom andre halvår 2022 og første halvår 2023.

PCI Biotech Holding

(Mill. kr)4. kv./204. kv./19
Driftsinntekter1,62,1
Driftsresultat-21,4-25,3
Resultat før skatt-26,5-25,3
Resultat etter skatt-26,5-25,3

Aksjen stupte 54 prosent

PCI Biotech har ikke vært noen god investering for Erik Must, som har bygget opp milliardverdier gjennom investering i andre selskaper på Oslo Børs.

I fjerde kvartal fikk aksjonærer en real kalddusj da farmasigiganten Astra Zeneca avsluttet et forskningssamarbeid med PCI Biotech.

Aksjekursen raste 54 prosent på få timer, og PCI Biotech-aksjen har ikke klart å løfte seg over tid siden. Aksjekursen er fortsatt ned drøye 55 prosent om man ser på kursutviklingen samlet over ett år.

PCI Biotech Holding

  • Bioteknologiselskap som driver utvikling og kommersialisering innen behandling av kreft. 
  • Har kontor ved Oslo Cancer Cluster Incubator på Ullern i Oslo. 
  • Adm. dir. er Per Walday. 
  • Største aksjonær er investor Erik Must gjennom selskapet Fondsavanse.